Pradžioje šiek tiek reklamos 🙂 Kas dar nematėt, būtinai sudalyvaukite akcijoje “Gerų daiktų turgelis”. Juk kuo daugiau dalyvių, tuo smagiau 😉
Toliau apie maistą. Mūsų šeimynoje krevetes mėgstu tiktai aš, todėl tais labai retais atvejais, kai pietauju viena (mažasis nesiskaito, jam kol kas ir košės didelė naujiena, ką jau ten apie krevetes šnekėti), stengiuosi pasigaminti ką nors greito ir skanaus su jomis. Taigi, vieną gražią dieną, kai šaldytuve buvo indelis krevečių ir kelios daržovės, o spintelėje skaniųjų udon makaronų, aš nusprendžiau paeksperimentuoti Azijos virtuvės tema. Pavarčiau puikią knygą, bet supratau, kad neturiu pakankamai produktų nei vienam sudominusiam receptui. Tada panaršiau internete ir pasigaminau labai skanų bei greitą patiekalą (tiesą pasakius, recepto ieškojau ilgiau, negu gaminau).
Šiame patiekale svarbiausia padažas ir udon makaronai, visus kitus priedus galite drąsiai koreguoti pagal save. Vietoj krevečių dėti vištieną arba jautiena, daržoves – tas, kurios tuo momentu bus šaldytuve.
Taigi, vienai porcijai reikės:
- 80 g (vieno ryšulėlio) udon makaronų
- 1 mažos morkos
- 4 – 5 pievagrybių
- 1/4 bet kurios spalvos paprikos
- saujos virtų krevečių
- 20 ml ryžių acto
- 1 v. š. medaus (nemėgstu, todėl dėjau agavos sirupą)
- 1/2 v. š. sojos padažo
- 1 – 2 cm šviežio imbiero gabaliuko
- 1 a. š. čili padažo
- sezamo aliejaus kepimui
Į mažą prikaistuvį pripilame vandens, įberiame druskos. Užkaičiame jį ant didelės ugnies.
Kol vanduo kaista, nulupame morkas ir pievagrybius, supjaustome juos ir papriką šiaudeliais. Įkaitiname keptuve, apkepiname joje morkas su pievagrybiais. Sudedame papriką ir krevetes, pakepiname tik tiek, kad sušiltų.
Kai prikaistuvyje užverda vanduo, sudedame makaronus ir verdame juos 2- 3 minutes (pasitikslinkite laiką ant pakuotės). Išvirusius makaronus nukošiame ir perpilame šaltu vandeniu.
Sudedame makaronus prie daržovių, minutę apkepiname. Kol makaronai kepa, puodelyje sumaišome actą, medų, sojos padažą ir tarkuotą imbierą. Supilame gautą padažą į keptuvę, gerai išmaišome ir valgome.
Skanaus 🙂
Receptas adaptuotas pagal “Food Babbles”.
Kaip susijuokiau iš to “…recepto ieškojau ilgiau, nei gaminau” 🙂 Ir juk ne ta bėda, kad receptą labai sunku rasti. Tiesiog ieškojimo procesas malonus ir įtraukiantis. Ar ne?
Taip, taip 🙂 Ieškojau taip ilgai tikrai ne todėl, kad sunku rasti 😀
Vienas mano mėgstamiausių greitųjų receptų 🙂
Viską, ką turi, supjaustai šiaudeliais, apkepini + makaronai + padažas ir skanaus. Super 🙂
Aš irgi tokius patiekalus mėgstu. Labai skanu, tik viena bėda – receptai dažniausiai atrodo neverti tinklaraščio 🙂
Such beautiful bowls! And recipe looks great too. Thanks for participating in this month’s DMBLGiT contest!
Thank you, Puja!
nuo kada krevetes priskiriamos prie vegetariško maisto?
Krevetės nėra vegetariškas maistas, bet kaip rašiau recepte, svarbiausia šitame patiekale yra udon makaronai ir padažas, o visus kitus priedus galima rinktis pagal savo norus 😉