Ar Jums kartais taip nebūna – susiplanuoji meniu, prisikvieti svečių, nusiperki vaisių (dažniausiai slyvų, nektarinų arba persikų), o jie pasirodo dar visiškai neprinokę ir rūgštūs… Tokiu atveju, Jums padės kulinarinis liepsnosvaidis. Šį triuką, aš nusižiūrėjau iš Elžbietos, dar pačioje tinklaraščio rašymo pradžioje, pirmoje tinklaraštininkų dienoje. Deginti vaisiai būs daug minkštesni, saldesni ir dvelks nuostabiu dūmų aromatu.
Pasidalinkit, kam dar naudojate kulinarinį liepsnosvaidį. Juk daug smagiau, kai įrankis virtuvėje naudojamas dažniau, nei kelis kartus per metus – gaminat crème brûlée.
Salotoms reikės:
- 6 didesnių slyvų/persikų/nektarinų
- 125g šilauogių
- cukraus
- metų šakelės
Užpilui:
- 350g natūralaus jogurto
- 4 – 6 a. š. medaus/klevų sirupo
Slyvas/persikus/nektarinus supjaustykite kelių centimetrų storio griežinėliais. Sudėkite juos ant kepimo skardos, ar kito karščiui atsparaus paviršiaus. Apibarstykite plonu cukraus sluoksniu. Pakaitinkite cukrų kulinariniu liepsnosvaidžiu tol, kol cukrus ištirps, pradės burbuliuoti ir ruduoti.
Jogurtą sumaišykite su medumi/klevu sirupu.
Į martinio taures sudėkite vaisių gabaliukus, užpilkite jogurto padažu. Suberkite šilauoges ir papuoškite mėtų šakelėmis.
Skanaus! 🙂
O kur gauti tą degiklį vaisiams skrudinti? Maksimoj niekada nemačiau, senukai gal turi?
Jie čia kažkokie specialūs būną?
Tikrai mačiau, kad yra “Metalo amžius” parduotuvėje. Galbūt yra or Senukuose, niekad neieškojau, nes savo gavau dovanų 🙂