Gerai kartais pasikuisti senose bylose, radau daug receptų, kurie taip ir nebuvo publikuoti tinklaraštyje. Vienas iš tokių receptų yra šie morkų sklindžiai. Morkos kepiniuose dėl savo saldumo jau tikrai niekam ne naujiena. Vieną morkų sklindžių receptą aš jau publikavau. Šie gaunasi storesnį, labiau panašūs į pyragėlius, o ne blynus. Paragaukite 🙂
3-4 porcijoms reikės:
- 150 g morkų
- 2 kiaušiniai
- 1/3 stiklinės cukraus
- 1 ½ stiklinės miltų
- 1 stiklinė kefyro arba rūgpienio
- 1 a. š. cinamono
- ½ a. š. kepimo miltelių
- ½ a. š. maistinės sodos
- ghee sviesto kepimui
Morkas nuskuskite ir sutarkuokite smulkia (bulvine) trintuve.
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Nuolat maišydami, į kiaušinius suberkite 1 stiklinę
miltų ir supilkite kefyrą arba rūgpienį. Suberkite cinamoną, kepimo miltelius,
sodą, įmaišykite tarkuotas morkas. Tešla turi būti grietinės tirštumo ir blynas
keptuvėje turėtų tik šiek tiek išsilyginti, bet per daug joje neišsiplėsti. Jei tešla
per skysta, įberkite dar iki pusės stiklinės miltų.
Sklindžius kepkite keptuvėje įkaitintame šlakelyje ghee sviesto ant žemos ugnies.
Jei apskrudus vienai blyno pusei kita dar nespėja sutvirtėti, sumažinkite ugnį.
Ruošta žurnalui “Debesys”.
Super! Labai gardūs ir purūs blyneliai/pyragėliai, gaila, morka buvo padžiuvusi, su šviežesne būtų buvę dar skaniau. Mes valgėm su medumi ir graikiniais riešutais. Skanumėlis!
Labai gardus receptas