Ką tik peržiūrėjau praeitų metų tinklaraščio statistiką. Per metus parašiau lygiai tris įrašus. Žinojau, kad rašiau mažai, bet kad tiek 😀
Matyt visai rutina įtraukė, reikia kažkaip iš jos vaduotis. Pvz. praeitą savaitę kepėme sausainius darželio “Kaziuko mugei”. Viena iš dukros grupiokių yra alergiška kviečiams, todėl prisiminėm “Debesim” ruoštą sausainių receptą be glitimo. Kaštainių miltai yra šiek tiek salstelėję, todėl puikiai tinka desertams.
Tikiuosi, šiais metais pasimatysim dažniau 🙂
15 sausainių reikės:
- 1/3 stiklinės kokosų aliejaus arba tirpinto sviesto
- 2 kiaušiniai
- 1/3 stiklinės agavų sirupo arba skysto medaus
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- ¾ stiklinės kaštainių miltų
- ¾ stiklinės kokosų miltų
- ½ a. š. kepimo miltelių
- 50 g juodojo šokolado
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
Ištirpinkite kokoso aliejų arba sviestą. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, kokoso aliejų, agavos sirupą/medų ir vanilės ekstraktą.
Persijokite kaštainių ir kokoso miltus. Suberkite į tešlą kartu su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite.
Sukapokite šokoladą. Įmaišykite į sausainių tešlą.
Ištieskite skardą kepimo popieriumi. Suformuokite sausainius. Kepkite ~ 15 minučių.
Ruošta žurnalui “Debesys”.
Pasižvalgykit po archyvą:
- prieš 2 metus ragavome pupelių užtepėlę
- prieš 3 metus kepėme pistacijų ir kardamonų pyragą
- prieš 4 metus skanavome šokoladinius burokėlių keksiukus
- prieš 5 metus kepėme biscotti su pistacijomis
- prieš 6 metus valgėme bulvių ir maltis mėsos apkepą
Puikus receptas!