Atėjęs pavasaris džiugina saulės spinduliais. Lauke toks puikus oras, kad net mane namisėdą traukia į lauką. Smagu, kad stebiu šį puikų orą ne pro biuro langą ir galiu bet kuriuo metu išeiti pasivaikščioti. O vakarais, kol dar norisi šiltos arbatos, puikiai tiks lengvai pagaminami ir labai skanūs džiūvėsėliai (biscotti). Tai pirmas mano bandymas juos kepti, bet tikrai ne paskutinis. Tik kitą kartą pjaustyčiau juos šiek tiek ploniau ir ilgiau kepčiau, kad būtų dar traškesni ir skanesni 🙂
Džiūvėsėliams reikės:
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
- 3/4 puodelio cukraus
- 2 a. š. vanilės ekstrakto
- kelių lašų migdolų esencijos
- 2 kiaušinių
- 1 ir 3/4 puodelių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1/2 puodelio džiovintų spanguolių
- 1 ir 1/2 puodelių pistacijų (naudojau sūdytas)
Cukrų sumaišome su alyvuogių aliejumi. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno, masę gerai išplakame. Supilame vanilės ekstraktą ir migdolų esenciją. Suberiame kepimo miltelius, miltus ir minkome tešlą tol, kol neliks sausų miltų. Tešla gausis limpanti prie rankų. Įmaišome spanguoles, ir pistacijas.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Drėgnomis rankomis padaliname tešlą į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies suformuojame plokščią kepaliuką ir dedame į skardą. Kepame apie 35 minutes iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukiame iš orkaitės ir paliekame dešimčiai minučių atvėsti.
Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 135 laipsnių. Kepaliukus supjaustome įstrižai centimetro pločio riekelėmis. Sudedame riekeles atgal į skardą ir kepame dar 10 minučių (kitą kartą kepčiau ilgiau, kad gautųsi labiau apskrudę) . Atvėsiname ant grotelių.
Skanaus 🙂
Receptas iš “Diamonds for dessert”.
>Žiū paskutiniu metu biskočiai populiarūs 🙂 mhm gėris, ypač su saldžiu vynu arba skania arbata 🙂
>Ir aš šiuos kepiau. Skanūs.
Pas mus namie biscotti manija. Visada jų turi būti:)
Labai" skanios nuotraukos".
>Indre, labai mėgstu pistacijas, tai kai pamačiau šį receptą, negalėjau atsispirti. Tikrai biscotti yra gėris 🙂
Rima, ačiū 🙂 Pas mus apskritai yra visokių saldžių kepinių manija. Jei nėra nieko skanaus vakare prie pieno, reiškia badas 🙂
>Pas mus tas pats:D