Įvairiuose užsienio kulinariniuose tinklaraščiuose vis matydavau pupelių užtepėles, sudomindavo jos mane, bet niekaip neprisiruošdavau paragauti. Neseniai pasitaikė gera proga – vyro gimtadienis. Prigaminau visokių užkandžių, bet deja tik ši užtepėlė liko nufotografuota. Likusias (avokadų ir rikotos su džiovintais pomidorais) gaminau jau svečiams susirinkus, todėl nusprendžiau jų neerzinti :))) Dar kepiau brie sūrį su migdolais ir rozmarinu, nuostabus skonis! Reikia susigalvoti progą ir pagaminti viską dar kartą. Aišku, dar reiktų nepamiršti nufotografuoti 🙂
Pupelių užtepėlė man patiko savo lengvumu (ir pagaminimo ir riebumo prasme). Daugiausia skonio jai davė čili padažas, pačios pupelės tik kūną ir tekstūrą. Valgėm ją su duonos lazdelėmis, o likučius ryte suvalgiau tiesiog su riekele duonos ir arbatos puodeliu. Buvo labai skanu! 🙂
Dubenėliui užtepėlės (~400ml) reikės:
- ~ 400 ml virtų baltųjų pupelių (aš viriau pati, bet galima naudoti ir iš skardinės)
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. sezamo aliejaus
- 2 a. š. sojos padažo
- 2 v. š. saldaus čili padažo
- 1 česnako skiltelės
- 1/2 a. š. rūkytos paprikos miltelių
- 1/4 stiklinės (60 ml) vandens
- 1 v. š. citrinos arba laimo sulčių
Elektriniu smulkintuvu susmulkinkite visus produktus iki vientisos masės. Vanduo reikalingas tam, kad masė būtų glotnesnė. Jei naudosite pupeles iš skardinės, galite pabandyti sutrinti su visu skysčiu. Jei bus per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Štai ir viskas! Skanaus 🙂
Adaptuota pagal “White on Rice Couple”.
Bus išmėginta!! Nors aš savo pupelių užtepėlę dievinu, bet mano svečiams jau gal pabodusi maniškė 🙂
Susiradau taviškę 😉 Labai mėgtu kukurūzus, todėl manau, man turėtų patikti. Būtinai prie progos išmeginsiu 🙂
Labai skani, dabar doroju su trapučiais 🙂 Tik saldaus čili padažo neturėjau, todėl įdėjau čili miltelių ir agavų sirupo šaukštelį 😀