Tiesą pasakius, iš pat pradžių, buvau skeptiškai nusiteikus. Bet taip norėjosi kažko naujo ir įdomaus… O dabar, be galo džiaugiuosi, kad išbandžiau. Blynai gavosi tiesiog nuostabūs! Tokie saldūs, minkšti, purūs, bet ne sausi. Patys skaniausi blynai! Kepčiau juos kiekvieną dieną 🙂 Todėl nedaugžodžiausiu, o tiesiog pasidalinsiu su Jumis puikių pusryčių receptu.
Dviem porcijoms reikės:
- 1 puodelio miltų
- 1 puodelio pieno
- 1 kiaušinio
- 1/2 puodelio rudojo cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 ir 1/2 a. š. cinamono
- 1/4 a. š. malto imbiero
- 1/2 a. š. malto muskato riešuto
- 1 ir 1/4 puodelio smulkiai tarkuotų morkų (apie 150 g)
Morkas nulupame ir sutarkuojame smulkia bulvių tarka. Kitame dubenyje kiaušinius išsukame su cukrumi. Po truputį pilame pieną ir beriame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Sudedame tarkuotas morkas, suberiame prieskonius, išmaišome. Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies ir kepame blynus su šlakeliu aliejaus. Valgome su kondensuotu pienu ir rytine kava.
Skanaus 🙂
Recepto idėja iš čia.
>Aš buvau tikra, kad valgyti dar nenoriu. Visiškai šimtu procentų labai labai tikra.
Jei kambariokės nemiegotų, morkų eičiau tarkuot tuoj pat. Jau vien nuo minties apie šitą gėrį su kondensuotu pienu…
>Viktorija, tikiu, kad blyneliai gavosi labai skanus, as irgi panasius kepu, tik su riesutais – apsivalgymas 😛
stai cia gali zvilgtelt i manuosius
http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/blynai-blyneliai/morku-blyneliai-su-riesutais.html
>Viktorija, laukiu tavo adreso ir labai sveikinu, laimėjus puodelį 😉
>Insolente, prajuokinai 😀 O kai kambariokės pabudo, ėjai kepti blynų? 😉
Neringa, ačiū už receptą 🙂 Kad jau pasidariau morkų blynų fanė, būtinai išbandysiu į tavo variantą.
Sima, kaip smagu 🙂 Ačiū! Bėgu rašyti laiškelio 🙂
>Laiškelį siųsk adresu: sima.sen@gmail.com 😉
>Be proto megstu blynus, blynelius ir blynelius… Pageidautina is darzoviu ir kruopu. Ju valgau daug ir daznai. Kalbant apie morkas esu isbandziusi morku pyraga, labai patiko, tik pa2ias morkas tarkuoti nepatiko:)
>VenusOfAir, šiuose blynuose morkų ne tiek daug (~1,5 morkos), todėl tarkavimas ne taip išvargina 🙂 Be to, pastangos atsiperka dešimteriopai 🙂
>Jei savaitgalio pusryčiams mėgstate ne tik blynelius, bet sumuštinius, pasidalinkite jų receptu ir laimėkite skrudintuvą! http://www.facebook.com/home.php?#!/photo.php?fbid=454916991614&set=a.89779516614.101688.67343846614
>Dinner, ačiū už idėją 🙂 Sudalyvavau konkurse 🙂
>Blyneliai labai skanūs, tik bais pabodo juos kepti, kai jie tokie plonučiai 😉
>S, smagu kad patiko 🙂 Aš kažkaip neužfiksavau, kad būtų pabodę juos kepti. Gal todėl, kad visą laiką sukuosi virtuvėje televizorių įsijungus, tai nenuobodu 🙂
Sveiki! Ši receptą radau žurnale “Virtuvė” ir iškart panorau išbandyti. O šiandien ryte kaip tik atsirado tokia proga. Tikrai fantastiški. Ačiū už receptą!
http://rytaivakarai.blogspot.com/2012/01/pusrytiniai-morku-blynai.html
Patricija, smagu, kad patiko! Ačiū, kad pasidalinai įspūdžiais! 🙂
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Moliūgų blyneliai su speltos miltais
šleikščiai saldūs
Labas, Viktorija! Tavo blog’ą jau seniai vis pavartau, įdėjų pasisemiu tik niekad nerašydavau 🙂 Labai mėgstu gaminti, o ypač ką nors nauja. Šį savaitgalį kepiau šiuos blynelius. Man labai patiko! Cukraus dėjau 4 šaukštus, kitą kartą gal užteks ir 2, bet gal maniškės morkos buvo saldžios 🙂 Matavau angliškais cups, turbūt taip ir reikėjo? 🙂 Ačiū už puikų receptą!
Sveika,
smagu, kad patiko!
Taip, aš naudoju angliškus cups, kurių vieno pilno tūris – 250 ml. Bet svarbiausia proporcija. Jei dar kils klausimų, būtinai rašyk! 🙂