Pirmą kartą, šį receptą pamačiau žurnale “Virtuvės paslaptys”, pagalvojau, kad receptas neblogas, reikės kada nors išbandyti (oj, kiek daug pas mane tokių “reikia išbandyti”…). Praėjo šiek tiek laiko, pamačiau jį “Saulėtoje virtuvėje”. Asta aprašė pyragą taip skaniai, kad norėjau išsikepti tą pačią dieną, bet neturėjau reikiamų produktų. Vėliau vis mąsčiau, mąsčiau… Mano vyras valgo burokėlius tik smulkiai sutarkuotus ir tik šaltibarščiuose, reiškia tai būtų vakarienė tik man… O paskui pagalvojau, kodėl savęs nepalepinus 😉 Kepiau iš pusės porcijos ir gavosi trys puikus pyragėliai, iš kurių man vis dėlto, atiteko tik vienas, nes netikėti svečiai mano kepinį įvertino ir sudorojo 🙂 Valio! 🙂 Rekomenduoju visiems burokėlių mylėtojams 🙂
- 230 – 260 g miltų
- 1/2 a. š. druskos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 125 g minkšto sviesto
- 1 kiaušinio + 1 kiaušinio pyragui aptepti
- 2 vidutinio dydžio virtų bulvių
Įdarui reikės:
- 2 svogūnų
- 400 g virtų burokėlių (svoris – jau išvirtų)
- 400 g maltos vištos krūtinėlės
- 150 g grybų skonio lydyto sūrelio
- 1 a. š. druskos
- žiupsnelio džiovintų raudonėlių
Dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudedame minkštą sviestą ir pirštais sutriname iki smulkių trupinių. Įmušame kiaušinį, sukrečiame sutarkuotas virtas bulves. Išmaišome ir išminkome tešlą. Ją įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
Svogūnus supjaustome, virtus burokėlius sutarkuojame. Svogūnus ir maltą vištieną pakepiname tol, kol mėsa švelniai apskrunda. Tuomet įmaišome tarkuotus burokėlius ir dar kelias minutes pakepiname.
Į masę įmaišome lydytą sūrelį, įberiame druskos, raudonėlių.
Pyragėlių kepimo formeles aptepame sviestų. Atidedame mažą gabaliuką tešlos papuošimams. Likusią tešlą paskirstome per šešis kepimo indelius (aš dariau iš pusės porcijos, todėl gavosi trys). Paspaudžiame kraštelius ir išlyginame paviršių. Ant tešlos sudedame įdarą. Iš likusios tešlos padarome juosteles ir papuošiame pyragėlius. Pyragėlių viršų aptepame plaktu kiaušiniu.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių.
Skanaus 🙂
P. S. Nepamirškite paspausti mygtuko puslapio šone ir padėti surinkti pinigus Kalėdiniams žaislams 🙂
>Viktorija, ar patiko, patiko, patiko?? :)) Tikiuosi tai, kad buvo suvalgyti visi 3 pyragėliai, reiškia neabejotiną taip 🙂 Man, kaip jau tikriausiai dešimt kartų sakiau, šitas pyragas tikrai super ir būtinai kartotinas :))
Beje, taviškiai – kadangi nedidukai pyragėliai – atrodo dar ir labai mielai 🙂
>Asta, tikrai labai patiko. Gaila, kad man atiteko tik vienas :)))
>•2 vidutinio dydžio virtų bulių
Ar tikrai?;-)))))))))))
Sita isbandysiu artimiausiu metu..Labai sitas pyragas neduoda ramybes..
>:))) Ačiū, pataisiau 🙂 Smagu, kad kilo noras išbandyti. Tikiuosi, patiks 🙂
Atrodo laaabai apetitnai, reikes isbandyti:-) butinai. O nuotraukose skaniuju pyrageliu kas ten tokiais sviesiais gabaliukais tarp burokeliu graziai matosi, gal vistienos nemalete o gabaliukais supjaustete? ar ko dar dadejote? man del to labai skani asociacija su brukniu uogiene ir tame tarpe obuoliu gabaliukai:-)
Smagu, kad sugundė išbandyti. Tie balti gabalėliai, tikrai vištiena. Kiek atsimenu, aš ją pati maliau, todėl gabaliukai gavosi stambesni negu parduotuvėje maltos 🙂