Pyragas su burokėliais ir vištiena

Pirmą kartą, šį receptą pamačiau žurnale “Virtuvės paslaptys”, pagalvojau, kad receptas neblogas, reikės kada nors išbandyti (oj, kiek daug pas mane tokių “reikia išbandyti”…). Praėjo šiek tiek laiko, pamačiau jį “Saulėtoje virtuvėje”. Asta aprašė pyragą taip skaniai, kad norėjau išsikepti tą pačią dieną, bet neturėjau reikiamų produktų. Vėliau vis mąsčiau, mąsčiau… Mano vyras valgo burokėlius tik smulkiai sutarkuotus ir tik šaltibarščiuose, reiškia tai būtų vakarienė tik man… O paskui pagalvojau, kodėl savęs nepalepinus 😉 Kepiau iš pusės porcijos ir gavosi trys puikus pyragėliai, iš kurių man vis dėlto, atiteko tik vienas, nes netikėti svečiai mano kepinį įvertino ir sudorojo 🙂 Valio! 🙂 Rekomenduoju visiems burokėlių mylėtojams 🙂


Tešlai reikės:

  • 230 – 260 g miltų
  • 1/2 a. š. druskos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 125 g minkšto sviesto
  • 1 kiaušinio + 1 kiaušinio pyragui aptepti
  • 2 vidutinio dydžio virtų bulvių

Įdarui reikės:

  • 2 svogūnų
  • 400 g virtų burokėlių (svoris – jau išvirtų)
  • 400 g maltos vištos krūtinėlės
  • 150 g grybų skonio lydyto sūrelio
  • 1 a. š. druskos
  • žiupsnelio džiovintų raudonėlių

Dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudedame minkštą sviestą ir pirštais sutriname iki smulkių trupinių. Įmušame kiaušinį, sukrečiame sutarkuotas virtas bulves. Išmaišome ir išminkome tešlą. Ją įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.

Svogūnus supjaustome, virtus burokėlius sutarkuojame. Svogūnus ir maltą vištieną pakepiname tol, kol mėsa švelniai apskrunda. Tuomet įmaišome tarkuotus burokėlius ir dar kelias minutes pakepiname.

Į masę įmaišome lydytą sūrelį, įberiame druskos, raudonėlių.

Pyragėlių kepimo formeles aptepame sviestų. Atidedame mažą gabaliuką tešlos papuošimams. Likusią tešlą paskirstome per šešis kepimo indelius (aš dariau iš pusės porcijos, todėl gavosi trys). Paspaudžiame kraštelius ir išlyginame paviršių. Ant tešlos sudedame įdarą. Iš likusios tešlos padarome juosteles ir papuošiame pyragėlius. Pyragėlių viršų aptepame plaktu kiaušiniu.

Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių.

Skanaus 🙂


P. S. Nepamirškite paspausti mygtuko puslapio šone ir padėti surinkti pinigus Kalėdiniams žaislams 🙂

6 thoughts on “Pyragas su burokėliais ir vištiena

  1. Asta

    >Viktorija, ar patiko, patiko, patiko?? :)) Tikiuosi tai, kad buvo suvalgyti visi 3 pyragėliai, reiškia neabejotiną taip 🙂 Man, kaip jau tikriausiai dešimt kartų sakiau, šitas pyragas tikrai super ir būtinai kartotinas :))
    Beje, taviškiai – kadangi nedidukai pyragėliai – atrodo dar ir labai mielai 🙂

    Reply
  2. Anonymous

    >•2 vidutinio dydžio virtų bulių

    Ar tikrai?;-)))))))))))
    Sita isbandysiu artimiausiu metu..Labai sitas pyragas neduoda ramybes..

    Reply
  3. sky

    Atrodo laaabai apetitnai, reikes isbandyti:-) butinai. O nuotraukose skaniuju pyrageliu kas ten tokiais sviesiais gabaliukais tarp burokeliu graziai matosi, gal vistienos nemalete o gabaliukais supjaustete? ar ko dar dadejote? man del to labai skani asociacija su brukniu uogiene ir tame tarpe obuoliu gabaliukai:-)

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Smagu, kad sugundė išbandyti. Tie balti gabalėliai, tikrai vištiena. Kiek atsimenu, aš ją pati maliau, todėl gabaliukai gavosi stambesni negu parduotuvėje maltos 🙂

      Reply

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.