Pagaliau išbandžiau šį tortą, apgaulingai lengvą, bet iš tikrųjų sotų desertą :). Pamačiau jį Savaitgalio rendez-vous’e, o vėliau ir Saulėtoje virtuvėje, jaučiau „spaudimą“ ir didžiulį norą išbandyt…
- 225 g sausainių (naudojau Selgą)
- 100 g riešutų (naudojau migdolus)
- 100 g sviesto
Įdarui:
- 500 g mascarpone sūrio
- 385 g kondensuoto pieno (1 indelis)
- 1 v. š. medaus
- 250 g grietinėlės (35-36%)
- 3 v. š. želatinos
- 6 v. š. vandens
Papuošimui:
- cinamono
Riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir susmulkinti elektriniu smulkintuvu, taip pat susmulkinti ir sausainius. Sumaišyti gautas mases su ištirpintu sviestu ir sudėti į folija išklotą kepimo formą (naudojau 28 cm). Suformuoti pagrindą ir kraštelius. Įdėti į šaldytuvą ir pereiti prie įdaro.
Į želatiną supilti vandenį ir palikti išbrinkti. Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į ją mascarpone sūrį, kondensuotą pieną bei skystą medų (pakaitinau, kad ištirptų). Ištirpinti želatiną ir siaura srovele supilti į įdarą.
Gautą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir palikti šaldytuve bent 3 valandoms.
Tikrai skanus tortas, tik kitą kartą tikrai įdėsiu 3 šaukštus želatinos, nes šaltinių nuotraukos teigia, jog įdaras turėtų būti labiau sustingęs :).
>Aha, pasidavei spaudimui 😀
Tai, kad normaliai atrodo 🙂 Mano ir nebuvo labai jau sustingęs. Jis toks minkštas. Iš nuotraukos atrodo taip pat.
Nebuvo per saldu? Sulaukiau komentarų, kad per saldus kai kam buvo 🙂
>Jurga, per saldu, regis, nebuvo :). Namiškiai dievina mascarpone sūrį, todėl jiems vien dėl to tortas pasirodė tobulas :). O pati valgiau nedaug ir su arbata be cukraus, gal todėl ir nepastebėjau :). Na ir kondensuoto pieno gal nebuvo lygiai 385 g, gamindama vistiek porą šaukštų suvalgiau :).
>gaminau ir as ,bet man idomu kaip jus imaisete maskarpone i grietineles ir kondensuoto pieno misini .Gal norit pasakyt kad nepasidare gumuliukai ? ir dar noreciau paklaust ,kaip jus sugebejote 6 saukstuose vandens istirpdyti zelatina ,o paskui supilti i mase . Norit pasakyt ,kat d ir zelatina i gabalus nesusoko ? Cia ka parasiau ,tai reikia suprasti kaip sekesi man gaminti pagal jusu recepta .
>Jurgita & Mindaugai, panašu, kad sekėsi prastai, apgailestauju, bet juk receptas ne mano ir beveik nesiskiria nuo dar 2 nuorodų :).
Į išplaktą grietinėlę mascarpone sūrį ir kondensuotą pieną įmaišiau be jokių problemų, gumuliukai nesusidarė, o jeigu ir susidarytų, manau, visada išgelbės mikseris.
Želatiną tam ir buvo palikta išbrinkti, kad nesušoktų į gabalus, kaitinama ant ugnies. Kol želatina neatvėso ji buvo skysta, todėl nuėmus nuo ugnies iškart siaura srovele supyliau į įdarą.
Jeigu gaminant man iškiltų sunkumų, taip ir parašyčiau.
>Uuuu, Marija, tobulasis cheesecake'as! :)) Receptas greitai plinta po virtualųjį pasaulį 😀 Man jis taip patiko, taip patiko! Kad negaliu ramiai net į nuotraukas žiūrėt 😀
>o kondensuotas pienas saldus ar be cukraus???
>Albertai, saldus 🙂
>Man irgi atrodo, kad saldoka turėtų būt, bet jei taip sakai 🙂 ech… Kaip norėtųsi kokio saldėsio, bet namie nieko nėra ir gaminti neteks 🙂
>Indre, kai noriu ko nors saldaus/skanaus/greito, bet namie nieko nėra – kepu blynus :), dažniausiai net iš skurdžių produktų atsargų galima kažką sukonstruot 🙂
>Super gavosi 🙂 Dėkui už receptuką:) kai gaminau irgi bijojau dėl saldumo, bet kai sustingo tai gavosi tikrai SUPER TRUPER 😀
>Meskiena, džiugu, kad patiko :))