Receptas pagal skaitytojų pageidavimą :)))
Mano darbe yra Užgavėnių pusryčių tradicija. Per vienus tokius pusryčius, kolegė pavaišino labai skaniais blynais. Išpešiau iš jos receptą ir nuo to laiko, šitie blynai vieni mano mėgstamiausių. Kepu juos labai dažnai, tik niekaip neprisiruošiau nufotografuoti 🙂 Labai minkšti ir purūs, rekomenduoju išbandyti 🙂
- 375 ml miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 2 v. š. cukraus
- žiupsnelio druskos
- 2 kiaušinių
- 250 ml pieno
- 60 g tirpinto sviesto
Išplakame kiaušinius su cukrumi ir druska. Pakaitomis beriame miltus ir pilame pieną. Išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų. Įmaišome kepimo miltelius, tirpintą sviestą ir viską gerai išplakame.
Tešlos dubenį uždengiame rankšluosčiu ir palaikome 15 – 20 min, kad tešla išbrinktų (nepatingėkit to padaryti, nes blynai gaunasi daug minkštesni).
Kepame ant vidutinės ugnies be jokių riebalų. Valgome kol šilti, su mėgstama uogiene. Skanaus 🙂
P. S. Tai yra tik pagrindinis tešlos receptas, o variantų begalės. Galima įberti į tešlą mėlynių, šokolado, cinamono. Atraskit savo mėgstamą variantą 🙂
>Jėė! Ačiū :))
>Į sveikatą 🙂
>Jau prisikimšom su Jura :)) Buvo labai skanu. Labiausiai aš bijojau kepti be riebalų, man tai atrodė kažkokia mission impossible, o bet tačiau viskas pavyko puikiai.
>Smagu, kad patiko 🙂 Kai pirmą kartą kepiau blynus be riebalų irgi nerimavau, o dabar net lietinius kepu tik įpylus šiek tiek aliejaus į tešlą 🙂
>o nedega keptuvė be riebalų?
>Nedega, svarbiausia neperkaitinti keptuvės. Aš savo elektrinę kaitlentę, nustatau ties penkta padala iš devynių 🙂
Pingback: Amerikietiški blyneliai | Septyni virtieniai
jau ir aš galiu patvirtinti, kad nedega. Išbandyti. Įspūdžiai išpasakoti viešai.
Smagu, kad blynai buvo išbandyti! Bėgu skaityti įspūdžius 🙂