Kai norisi kažko įdomesnio pusryčiams, puikiai tinka kukurūzų miltų blyneliai 🙂 Labai skanu su šaldytomis uogomis. Šį kartą valgiau su vyšniomis 🙂
- 1/2 puodelio kvietinių miltų
- 1/2 puodelio kukurūzų miltų
- 1 v. š. cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1/2 a. š. cinamono
- žiupsnelio druskos
- 1 kiaušinio
- 1/2 puodelio pieno
- 1 v. š. aliejaus
Kiaušinį lengvai suplakame su cukrumi ir druska. Pakaitomis beriam po truputį miltų ir pilam pieną. Išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Įberiam cinamoną, kepimo miltelius, įpilam aliejų. Viską gerai išmaišome.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje be aliejaus. Blynelius formuojame, pildami po vieną valgomąjį šaukštą tešlos. Apverčiame, kai blyno paviršiuje susiformuoja burbuliukai.
Skanaus 🙂
>Kukurūziniai blyneliai man patinka. Aš su jogurtu kepu, tada taip gražiai iškyla. Bandžiau užgavėnėms ir nesaldžius, su Džiugo sūriu, taip pat labai neblogas variantas, tik man smaližei, kiek keista, kaip blynas gali būti nesaldus 😀
>Nekepėja aš blynų, bet kai tik kur nors pamatau, jau taip užsinoriu… Šitie ypač vilioja, juolab, nesu bandžiusi kukurūzų miltų blynelių 🙂
>Forelle, ačiū už idėją. Kitą kartą pabandysiu su jogurtu, nes man kuo puresni, tuo skanesni 🙂
Žalia varna, pabandyk. Aš irgi pirmą kartą kepiau. Patiko 🙂
>Oj, žinai ką? Jei kada kepsi amerikietiškus blynelius, įdėk receptą 🙂 Kažkada seniai buvai man davus, bet aš taip ir neprisiruošiau iškepti, o dabar nebežinau, kur tas receptas:D O šitie labai skaniai atrodo, ypač dėl to, kad kepti "sausai".
>Aš juos dažnai kepu, reikia tik nepamiršti nufotografuoti. Būtinai įdėsiu 🙂
>mmmmmmmm, tikrai labai skaniai gavosi 100 balu :)Kazkas panasaus kaip turkiski blynai tokie storoki ir rudi 🙂
>Anonime, smagu girdėti! 🙂 Gaila, neragavau turkiškų blynų, negaliu lyginti 🙂