Nelabai mėgstu kepti sausainius, nes nusibosta kočioti tešlą. Bet šitais sausainiais susigundžiau, nes jų tešla pakankamai skysta ir sausainiukai formuojami šaukštu. Taigi, labai šokoladiniai sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis. Man, kaip šokolado mėgėjai su šaltu pienu pats tas 🙂
- 90 g sviesto
- 100 g rudojo cukraus
- 100 g baltojo cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 140 g miltų
- 20 g nesaldintos kakavos
- 100 g juodojo šokolado
- 60 g džiovintų spanguolių
Kambario temperatūros sviestą ištriname su cukrumi. Įmušam kiaušinį, įpilam vanilės ekstraktą ir lengvai paplakam.
Po truputį beriam miltus ir kakavą. Viską gerai išmaišome.
Stambiai sukapojam šokoladą. Jį ir džiovintas spanguoles įmaišome į tešlą.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Valgomuoju šaukštu formuojame sausainius (patogiausia jį vis pamerkti į šaltą vandenį. Tešla mažiau lips prie šaukšto).
Kepti 15 min iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus 🙂
Idėja iš čia 🙂
>Ne per daug cukraus? Ar labai jie saldūs, ar jaučiasi ir šokolado kartumas? Labai jau viliojančiai atrodo, tikri šokoladiniai 🙂
Beje, aš kartais irgi ieškau receptų, kur galėtum tik šaukštu tešlą krėst, bet kartais, atsipalaiduoji ir užsimiršti tik kočiodama ir pjaustydama mažus sausainiukas, tas procesas labai raminančiai veikia
>Šiaip, jie gana saldus. Nemėgstantiems ypač užsisaldinti, manau reiktų cukraus kiekį mažinti.
O kočioti tešlą tikrai užsimanau kartą per metus. Kalėdoms labai jau norisi imbierinių sausainių 🙂
>Čia turbūt vienas iš amerikoniškų receptų, kur cukraus kiekis nenormalus. Aš vis pasižiūriu kiek cukraus ir kiek miltų, jeigu cukraus daugiau nei miltų, visada mažinu. O čia dar šokoladas įeina, tai kas, kad juodas, bet man jis vistiek saldus.
Dar paburbėsiu apie amerikietiškus receptus 🙂 ar jie kada laisto biskvitus? visi tortai sausi ir sprangūs pas juos, kaip tokius įmanoma valgyti?
>Cukraus ir miltų tūris buvo vienodas, po 1 puodelį. Aš tik darydama pasvėriau, nes man kažkaip receptai su gramais labiau patinka 🙂 Dar manau, galima būtų tik rudą cukrų naudoti, būtų ne taip saldu 🙂