Po žaliosios savaitės pyrago, liko daug kivių. Užsimaniau pasidaryti ką nors įdomesnio, negu tiesiog juos vienus suvalgyti ir prisiminiau, kad sesė kažkada kepė skanius keksiukus. Į pagalbą kaip visada atėjo “Googl’as visagalis” ir štai, receptas rastas 🙂
Man labai patiko saldaus, traškaus viršaus ir rūgštoko kivio derinys 🙂
Tešlai reikia:
- 2 stiklinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1/3 stiklinės rudojo cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. cinamono
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės pieno
- 1/4 stiklinės aliejaus
- 4 kivių
Traškiajam viršui reikia:
- 1/2 stiklinės miltų
- 1/3 stiklinės rudo cukraus
- 1 a. š. cinamono
- 50 g sviesto
Nulupam kivius. Supjaustom juos į keturias dalis, po to griežinėliais.
Visas sausąsias tešlos dalis sumaišom dubenyje. Supilam visas skystąsias ir viską labai gerai išmaišom.
Įmaišom kivius. Padalinam tešlą į dvylika keksiukų formelių (prieš tai, rekomenduoju jas iškloti popierinėmis, bus daug paprasčiau išimti ir atrodys gražiai).
Traškiajam viršui, kambario temperatūros sviestą pirštais sumaišome su miltais, cukrumi ir cinamonu taip, kad gautųsi birių trupinių masė. Ją plonu sluoksniu pabarstome kiekvieną keksiuką.
Kepame apie 25 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus 🙂
>Esu ir aš tuos keksiukus kepusi, tikrai neblogi. Tik va, tąkart patingėjau traškųjį viršų padaryti jiems… Spėju, jis čia baisiai tinka 🙂
>Tikrai, manau be to viršau jie man ne taip patiktų 🙂