Panna Cotta

Kaip gerai, kad yra “52 skanios savaitės” 🙂 Mane jos jau kelintą kartą paskatina pasigaminti ką nors neįprastą. Tą, ką jau seniai buvau nusižiūrėjus, bet vis neatrasdavau laiko 🙂 Ši kartą, pieno produktų savaitei nusprendžiau pasigaminti itališką desertą – “Panna Cotta”. Net nesitikėjau, kad jis taip lengvai pagaminamas ir toks skanus 🙂 Tik kitą kartą, dėčiau mažiau grietinėlės, o daugiau pieno, nes labai jau sotus gavosi 🙂

  • 400 ml riebios grietinėlės
  • 100 ml pieno
  • 2 v. š. cukraus
  • 10 g želatinos (jos kiekis, manau priklauso nuo gamintojo. Reikia skaityti instrukcijas)

Želatiną išbrinkiname poroje šaukštų karšto vandens.

Grietinėlę sumaišome su pienu, įberiame cukrų. Kaitiname tol, kol po truputį pradeda kilti burbuliukai, bet skystis dar neverda. Sudedame išbrinkintą želatiną ir viską gerai maišome, kol želatina visiškai ištirps.

Atvėsiname, supilame į permatomus stiklinius indelius ir paliekame šaldytuve bent 3 val., kad masė visiškai sustingtų.

Ant viršaus užpilame mėgstamų uogų, sutrintų su cukrumi (aš naudojau mėlynes). Ir skanaujame 🙂

6 thoughts on “Panna Cotta

  1. Saulė

    >Aaaa, Panna Cotta! Tai vienas iš tų desertų, kurių negali susilaikyti nepagaminęs dar ir dar… 🙂

    Reply
  2. Saulės diena

    >As paprastai imu 200 g grietineles ir 200 g pieno. Bet kartais iseina taip, kad pienas ir grietinele stingdami issisluoksniuoja ir gaunasi dvieju sluoksniu Panna Cotta – virsus is sustingusios grietineles, o apacioje sustinges pienas. 🙂 Gal per mazai pakaitinu?… bet vis tiek skanu. 🙂

    Reply

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.