Šį keksą iš “Saulėtos virtuvės” kepu jau antrą kartą. Pirmą kartą nešiausi į svečius ir namie pamiršau nufotografuoti. Bet šis keksas toks minkštas, saldus ir “keksiškas”, kad su dideliu malonumu išsikepiau jį dar kartą. Ir šį kartą su fotosesija 🙂
1 puodelio (226 g) sviesto
1 1/3 puodelio (200 g) miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
1/2 puodelio (100 g) cukraus pudros
1 a. š. vanilės esencijos
žiupsnelio druskos
3/4 puodelio (240 g) saldinto kondensuoto pieno
3 kiaušinių
Ištirpinam svietą. Kai šiek tiek atvėsta, suberiam į jį cukraus pudrą, druską ir išplakam iki vientisos masės. Supilam kondensuotą pieną ir vėl viską gerai išmaišome.
Po truputį beriam miltus, kepimo miltelius. Išmaišome. Įmušam kiaušinius, supilam vanilės esenciją ir vėl išmaišom iki vientisos masės.
Gautą tešlą sukrečiam į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Kepam iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus, apie valandą.
Skanaus 🙂
>Atrodo toks purus, minkštas 🙂
>Toks ir buvo 🙂 Prieš kepdama, pagalvojau, kad gal reiktų jį kaip pagerinti, razinų pridėti, ar panašiai… Gerai, kad to nepadariau. Jis labai skanus toks koks yra 🙂
>Kondensuotas pienas apskritai visame kame yra gėris 🙂 Va vieno negaliu valgyt – saldybėė..
Issikepiau si keksa. Viska dariau tiksliai pagal recepta, taciau nepraejus nei 15min. jis pradejo svilti, nors vidus buvo visai zalias. Kepiau 170 c , kaip ir buvo parasyta. Palaukiau kol praveso, vidus rodos, siek tiek apstingo, bet skonis buvo siaubingas, nepatariu niekam kepti, be to labai riebus.
Galbūt per aukštai padėjote kepimo formą, todėl viršus pradėjo degti. Jei kitą kartą taip atsitiks šiam, arba kitam keksui, jo viršų tiesiog uždenkite folija. Kepti šį keksą reikia mažiausiai 45 – 60 minučių (priklauso nuo orkaitės). Kitaip, kaip Jūs ir rašote, jo skonis bus nekoks, nes jis paprasčiausiai bus neiškepęs 🙂 Tinkamai iškeptas šis keksas yra labai skanus, purus ir drėgnas 🙂