Visą gyvenimą galvojau, kad nemėgstu moliūgų, bet mano šaldytuve atsirado moliūgo gabaliukas, kurį būtinai reikėjo panaudoti… Nusprendžiau, kad reikėtų pabandyti pasigaminti labai populiarius JAV moliūgų keksiukus (Pumpkin Muffins) ir jie mane maloniai nustebino. Gavosi labai purūs ir minkšti, malonaus skonio. Būtinai gaminsiu dar, kaip tik ne visą moliūgą sunaudojau 🙂
Keksiukams reikės:
- 1 ir 1/2 stiklinės miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 300 – 350 g moliūgo
- 1/3 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
- 2 kiaušinių
- 1 1/2 a. š. cinamono
- 1/8 a. š. malto muskato riešuto
- 1/8 a. š. maltų gvazdikėlių
- 1/8 a. š. malto imbiero
- 1/8 a. š. maltų kvapiųjų pipirų
- 1 1/4 stiklinės + 1 v. š. cukraus
- 1/2 a. š. sodos
- žiupsnelio druskos
Moliūgą smulkintuvu sutriname iki košės. Sumaišome kartu moliūgą, aliejų, kiaušinius, 1 ir 1/4 stiklinės cukraus, sodą, 1/2 a. š. cinamono bei likusius prieskonius. Maišome iki vientisos masės. Po truputį įmaišome miltus ir kepimo miltelius.
Sumaišome likusį 1 a. š. cinamono su 1 v. š. cukraus.
Paruošiame 12 keksiukų kepimo formą, išklojame ją popierinėmis formelėmis. Kiekvieną formelę pripildom tešlos iki 3/4 tūrio. Pabarstome paruoštu cinamoniniu cukrumi.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Iškeptus keksiukus atvėsiname ant grotelių, kad nesudrėktų. Valgyti skaniausia visiškai ataušusius.
Skanaus 🙂
>Chi chi, aš irgi pusę gyvenimo taip galvojau :)) O, pasirodo, visai puikus dalykas tie moliūgai esti, tik reikia rasti taiklų jų panaudojimo būdą 🙂 Na, kaip kad šie keksiukai, pavyzdžiui :))
>Reiktų dar ką nors iš moliūgo pasigaminti, tik nieko gero į galvą neateina… Ką tu Asta ir kiti dažniausiai iš jo gaminat?
>Man tai patinka pertrinta moliugu sriuba, bet speju tau nelabai turbut.. 😛
Gal kokie blynai dar gali gautis..
>Aš tai dar dar, o Julius tai tikrai pertrintos sriubos nevalgys… 🙂
Labai Skanu!! :))
Ačiū už puiku receptą ,dabar žinosiu kur pavartoti moliūgą ! Keksiukuose :))
Į sveikatą! Džiaugiuosi, kad patiko keksiukai. Aš dar labai mėgstu moliūgą blynuose. Pvz. šituose – http://receptumedis.lt/wordpress/2011/01/savaitgalio-pusryciai-moliugu-blyneliai/