Moliūgų keksiukai

Visą gyvenimą galvojau, kad nemėgstu moliūgų, bet mano šaldytuve atsirado moliūgo gabaliukas, kurį būtinai reikėjo panaudoti… Nusprendžiau, kad reikėtų pabandyti pasigaminti labai populiarius JAV moliūgų keksiukus (Pumpkin Muffins) ir jie mane maloniai nustebino. Gavosi labai purūs ir minkšti, malonaus skonio. Būtinai gaminsiu dar, kaip tik ne visą moliūgą sunaudojau 🙂

keksiukai moliug2

Keksiukams reikės:

  • 1 ir 1/2 stiklinės miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 300 – 350 g moliūgo
  • 1/3 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • 1 1/2 a. š. cinamono
  • 1/8 a. š. malto muskato riešuto
  • 1/8 a. š. maltų gvazdikėlių
  • 1/8 a. š. malto imbiero
  • 1/8 a. š. maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 1/4 stiklinės + 1 v. š. cukraus
  • 1/2 a. š. sodos
  • žiupsnelio druskos

Moliūgą smulkintuvu sutriname iki košės. Sumaišome kartu moliūgą, aliejų, kiaušinius, 1 ir 1/4 stiklinės cukraus, sodą, 1/2 a. š. cinamono bei likusius prieskonius. Maišome iki vientisos masės. Po truputį įmaišome miltus ir kepimo miltelius.

Sumaišome likusį 1 a. š. cinamono su 1 v. š. cukraus.

Paruošiame 12 keksiukų kepimo formą, išklojame ją popierinėmis formelėmis. Kiekvieną formelę pripildom tešlos iki 3/4 tūrio. Pabarstome paruoštu cinamoniniu cukrumi.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Iškeptus keksiukus atvėsiname ant grotelių, kad nesudrėktų. Valgyti skaniausia visiškai ataušusius.

Skanaus 🙂

IMG_3612

7 thoughts on “Moliūgų keksiukai

  1. Asta

    >Chi chi, aš irgi pusę gyvenimo taip galvojau :)) O, pasirodo, visai puikus dalykas tie moliūgai esti, tik reikia rasti taiklų jų panaudojimo būdą 🙂 Na, kaip kad šie keksiukai, pavyzdžiui :))

    Reply
  2. Viktorija

    >Reiktų dar ką nors iš moliūgo pasigaminti, tik nieko gero į galvą neateina… Ką tu Asta ir kiti dažniausiai iš jo gaminat?

    Reply
  3. Juste

    >Man tai patinka pertrinta moliugu sriuba, bet speju tau nelabai turbut.. 😛
    Gal kokie blynai dar gali gautis..

    Reply

Leave a Reply to Rokas Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.