Šį savaitgalį, pietums nusprendžiau išsikepti “Pina Colada” keksą. Pagalvojau, jei jau šis kokteilis man patiko, turi patikti ir keksas 🙂 Ir neapsirikau, keksas buvo puikus ir dingo greitai. Kai kas prašė pakartoti net kelis kartus 🙂 Kitą kartą, manau kepsiu keksiukus kaip ir turėjo būti pagal originalų receptą, turėtų būti dar skaniau 🙂
- 1/2 puodelio cukraus
- 1/4 puodelio (~ 50 g) sviesto
- 1 kiaušinio
- 1 puodelio grietinės
- 1 a. š. romo ekstrakto
- 1 ir 1/2 puodelio miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1/2 a. š. sodos
- žiupsnelio druskos
- 1 (~420 g) skardinė konservuotų ananasų, nuvarvintų ir susmulkintų
- 1/2 puodelio kokoso drožlių
Įkaitinam orkaitę iki 190º C.
Dideliame dubenyje sumaišome cukrų, sviestą, kiaušinį, grietinę ir romo ekstraktą. Gerai išplakame iki vientisos masės.
Po truputį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atsargiai išmaišome. Įmaišome supjaustytus ananasus ir kokosus.
Jei kepam keksiukus, supilam tešlą į 12 keksiukų formelių ir kepam 20 – 25 min. Jei keksą, tai padarom dvigubai daugiau tešlos ir kepam apie 1 val. ir 20 min.
Skanaus 🙂
>Merginos, niekur nerandu jūsų el. pašto adresų. Aš trumpai ir kukliai 🙂
CityOut.lt portalo maisto skiltis turi naują rubriką "Receptų turgus" – kas savaitę sudarome geriausių/įdomiausių/skaniausių lietuviškai rašančių blogerių išspausdintų receptų surinktuką 🙂
Šios savaitės tema – pyragai, pyragėliai, keksai r t.t. Norėčiau įtraukti šį receptą, tad noriu atsiklausti, ar sutiktum 🙂 Tokiu atveju aš įdėčiau nuotrauką, nurodyčiau tavo autorystę ir uždėčiau aktyvuotą link'ą tiesiai į receptą. Kaip manai?
>Sveika 🙂 Aš už 🙂 Labai smagu, kad patiko receptas 🙂
>Ir dar, padariau, kad el. pašto adresas būtų matomas profilyje 🙂
>O man tai įdomu, kur tu radai pirkti romo ekstrakto? 🙂 Ir ar galima būtų dėti tikro romo? :]]
>Romo ekstraktas būna didesnėse parduotuvėse prie kepimo miltelių, vanilinio cukraus ir pan. Toks mažas buteliukas. Dažniausiai "Dr. Oetker". O paprastą romą, manau, irgi galima naudoti, tik didesnį kiekį.
>Ačiū, pasigaminau, patiko 🙂 Visa bėda, kad niekšas katinas pateko į virtuvę ir kelis apkramtė :/
>Prajuokinai :))) Mūsų katinas, kažkaip nėra saldumynų mėgėjas 🙂
>Norėjau paklausti, o jis skanesnis šiltas ar šaltas?:)
>Kai kepiau, kol visi susirinko arbatos, jis atšalo. Tai negaliu pasakyti, ar skanus šiltas 🙂
>Aišku:)
>o jeigu vietoje grietines, naturalu jogurta deciau? kaip manai, ar nesugadintu recepto, ir aisku skonio?
>Manau, skonio jogurtas nesugadintų, tik reikėtų dėti šiek tiek daugiau miltų. Nes grietinė dažniausiai būna tirštesnė už jogurtą 🙂 Dar, grietinė šiame recepte nugesina sodą, bet jogurtas irgi yra rauginto pieno produktas, todėl turėtų suveikti panašiai 🙂
>Aciu uz patarima, meginsiu su jogurtu ir pasipasakosiu, kaip gavosi 🙂 o soda nugesinsiu citrinos sultim 🙂
>Laukiu įspūdžių 🙂
>O sviestą tirpinai ar kambario temp. dėjai?
>Ineta, dabar tiksliai neatsimenu, bet man atrodo, tirpinau 🙂 Nes šį keksą kepiau ekspromtu, reiškia, nebuvau pasiruošusi ir sviesto iš šaldiklio išsiėmusi 😉
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Šokoladiniai macarons, gimtadienis ir valgomos dovanos
Ka tik issikepiau duonos traskuciu, bet kas is to.
Seiles tista ziurint i si geruli <3 Mane lengva suviliot 😀
Rytoj vaziuosiu is pat ryto i parduotuve!!!
Smagu girdėti, kad taip sugundė pyragas 🙂 Ar skanus gavosi? 🙂
Kepu sendiena si keksa-na,jau virsus apdeges,o kepa tik pusvaladis.(: Gal teperatura reik sumazinti,net pati nzn.kodel taip.Net virsus sutrukinejo.Na pirmas blynas bus prisviles.:)
Ech, per vėlai perskaičiau. Jei pradeda degti pyrago viršus, reikia šiek tiek sumažinti orkaitės temperatūrą ir uždengti pyragą foliją. Šį kartą padėti nespėjau, bet gal kitą kartą pravers 🙂
Pingback: Pina Colada keksiukai :