Pina Colada keksas

Šį savaitgalį, pietums nusprendžiau išsikepti “Pina Colada” keksą. Pagalvojau, jei jau šis kokteilis man patiko, turi patikti ir keksas 🙂 Ir neapsirikau, keksas buvo puikus ir dingo greitai. Kai kas prašė pakartoti net kelis kartus 🙂 Kitą kartą, manau kepsiu keksiukus kaip ir turėjo būti pagal originalų receptą, turėtų būti dar skaniau 🙂

keksas1

  • 1/2 puodelio cukraus
  • 1/4 puodelio (~ 50 g) sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 1 puodelio grietinės
  • 1 a. š. romo ekstrakto
  • 1 ir 1/2 puodelio miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1/2 a. š. sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 1 (~420 g) skardinė konservuotų ananasų, nuvarvintų ir susmulkintų
  • 1/2 puodelio kokoso drožlių

Įkaitinam orkaitę iki 190º C.

Dideliame dubenyje sumaišome cukrų, sviestą, kiaušinį, grietinę ir romo ekstraktą. Gerai išplakame iki vientisos masės.

Po truputį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atsargiai išmaišome. Įmaišome supjaustytus ananasus ir kokosus.

Jei kepam keksiukus, supilam tešlą į 12 keksiukų formelių ir kepam 20 – 25 min. Jei keksą, tai padarom dvigubai daugiau tešlos ir kepam apie 1 val. ir 20 min.

Skanaus 🙂

nuotrauka 004

22 thoughts on “Pina Colada keksas

  1. Egle

    >Merginos, niekur nerandu jūsų el. pašto adresų. Aš trumpai ir kukliai 🙂

    CityOut.lt portalo maisto skiltis turi naują rubriką "Receptų turgus" – kas savaitę sudarome geriausių/įdomiausių/skaniausių lietuviškai rašančių blogerių išspausdintų receptų surinktuką 🙂

    Šios savaitės tema – pyragai, pyragėliai, keksai r t.t. Norėčiau įtraukti šį receptą, tad noriu atsiklausti, ar sutiktum 🙂 Tokiu atveju aš įdėčiau nuotrauką, nurodyčiau tavo autorystę ir uždėčiau aktyvuotą link'ą tiesiai į receptą. Kaip manai?

    Reply
  2. Dalia Lekandraitė

    >O man tai įdomu, kur tu radai pirkti romo ekstrakto? 🙂 Ir ar galima būtų dėti tikro romo? :]]

    Reply
  3. Viktorija

    >Romo ekstraktas būna didesnėse parduotuvėse prie kepimo miltelių, vanilinio cukraus ir pan. Toks mažas buteliukas. Dažniausiai "Dr. Oetker". O paprastą romą, manau, irgi galima naudoti, tik didesnį kiekį.

    Reply
  4. Dalia

    >Ačiū, pasigaminau, patiko 🙂 Visa bėda, kad niekšas katinas pateko į virtuvę ir kelis apkramtė :/

    Reply
  5. Viktorija

    >Kai kepiau, kol visi susirinko arbatos, jis atšalo. Tai negaliu pasakyti, ar skanus šiltas 🙂

    Reply
  6. Viktorija

    >Manau, skonio jogurtas nesugadintų, tik reikėtų dėti šiek tiek daugiau miltų. Nes grietinė dažniausiai būna tirštesnė už jogurtą 🙂 Dar, grietinė šiame recepte nugesina sodą, bet jogurtas irgi yra rauginto pieno produktas, todėl turėtų suveikti panašiai 🙂

    Reply
  7. Anonymous

    >Aciu uz patarima, meginsiu su jogurtu ir pasipasakosiu, kaip gavosi 🙂 o soda nugesinsiu citrinos sultim 🙂

    Reply
  8. Viktorija

    >Ineta, dabar tiksliai neatsimenu, bet man atrodo, tirpinau 🙂 Nes šį keksą kepiau ekspromtu, reiškia, nebuvau pasiruošusi ir sviesto iš šaldiklio išsiėmusi 😉

    Reply
  9. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Šokoladiniai macarons, gimtadienis ir valgomos dovanos

  10. Elinga

    Ka tik issikepiau duonos traskuciu, bet kas is to.
    Seiles tista ziurint i si geruli <3 Mane lengva suviliot 😀
    Rytoj vaziuosiu is pat ryto i parduotuve!!!

    Reply
  11. Ingrida

    Kepu sendiena si keksa-na,jau virsus apdeges,o kepa tik pusvaladis.(: Gal teperatura reik sumazinti,net pati nzn.kodel taip.Net virsus sutrukinejo.Na pirmas blynas bus prisviles.:)

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Ech, per vėlai perskaičiau. Jei pradeda degti pyrago viršus, reikia šiek tiek sumažinti orkaitės temperatūrą ir uždengti pyragą foliją. Šį kartą padėti nespėjau, bet gal kitą kartą pravers 🙂

      Reply
  12. Pingback: Pina Colada keksiukai :

Leave a Reply to Egle Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.