Kaip gerai, kad yra “52 skanios savaitės” 🙂 Mane jos jau kelintą kartą paskatina pasigaminti ką nors neįprastą. Tą, ką jau seniai buvau nusižiūrėjus, bet vis neatrasdavau laiko 🙂 Ši kartą, pieno produktų savaitei nusprendžiau pasigaminti itališką desertą – “Panna Cotta”. Net nesitikėjau, kad jis taip lengvai pagaminamas ir toks skanus 🙂 Tik kitą kartą, dėčiau mažiau grietinėlės, o daugiau pieno, nes labai jau sotus gavosi 🙂
- 400 ml riebios grietinėlės
- 100 ml pieno
- 2 v. š. cukraus
- 10 g želatinos (jos kiekis, manau priklauso nuo gamintojo. Reikia skaityti instrukcijas)
Želatiną išbrinkiname poroje šaukštų karšto vandens.
Grietinėlę sumaišome su pienu, įberiame cukrų. Kaitiname tol, kol po truputį pradeda kilti burbuliukai, bet skystis dar neverda. Sudedame išbrinkintą želatiną ir viską gerai maišome, kol želatina visiškai ištirps.
Atvėsiname, supilame į permatomus stiklinius indelius ir paliekame šaldytuve bent 3 val., kad masė visiškai sustingtų.
Ant viršaus užpilame mėgstamų uogų, sutrintų su cukrumi (aš naudojau mėlynes). Ir skanaujame 🙂
>Skanu 🙂
Panašu, kad teks ir man pabandyt 🙂
>Puiku. Ir aš būtinai gaminsiu dar 🙂
>Aaaa, Panna Cotta! Tai vienas iš tų desertų, kurių negali susilaikyti nepagaminęs dar ir dar… 🙂
>Tikrai, šiandien jau vėl šaldytuve turiu grietinėlės. Greitu metu bus Panna Cotta 🙂
>As paprastai imu 200 g grietineles ir 200 g pieno. Bet kartais iseina taip, kad pienas ir grietinele stingdami issisluoksniuoja ir gaunasi dvieju sluoksniu Panna Cotta – virsus is sustingusios grietineles, o apacioje sustinges pienas. 🙂 Gal per mazai pakaitinu?… bet vis tiek skanu. 🙂
>Man gavosi vientisa masė. Reiks pabandyti kitom proporcijom, pažiūrėsiu kas gausis 🙂