Nemėgstu avižinės košės (pliurzė kažkokia…), nemėgstu Musli (man jie per daug sausi). Bet gavau naują knygą “Good Food 101 Cakes & Bakes” ir moša (hm… koks keistas bet tikrai lietuviškas žodis) paskatino išsikepti avižinį skanėstą – “flapjacks”. Kaip bebūtų keista, man jis patiko. Patiko taip, kad jau kepiau ir avižinius sausainius (receptas vėliau). Pagaminamas lengvai, o valgomas kaip saulėgrąžos, sunku sustoti 😉
23 cm kvadratinei kepimo formai reikės:
- 200 g avižinių dribsnių
- 25 g kokoso drožlių
- 140 g sviesto
- 50 g rudojo cukraus
- 5 v. š. auksaspalvio sirupo
- 100 g migdolų
- 50 g lazdyno riešutų
- 85 g juodojo šokolado
Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir stambiai sukapojame. Sumaišome su avižiniais dribsniais ir kokoso drožlėmis.
Prikaistuvyje sumaišome sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą. Kaitiname, kol išsilydys sviestas ir jame ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies ir sumaišome su sausais produktais.
Kepimo formą patepame sviestu ir joje tolygiai paskirstome gautą tešlą. Išlyginame šiek tiek paspausdami šaukštu.
Šokoladą stambiai sukapojame ir gabaliukus įspaudžiame į tešlą (aš gabaliukus įmaišiau į dar šiltą tešlą, todėl šokoladas išsilydė ir kepant, javainis tolygiai prisigėrė šokolado. Manau pagal pirminį receptą, turėtų jaustis atskiri jo gabaliukai).
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Kai javainis iškepa, buka peilio dalimi padarome jame takelius (taip vėliau bus lengviau pjaustyti) ir paliekame formoje, kol visiškai atšąla.
Skanaus 🙂
>Oi, avižinė košė su bananais – geriau nebūna 🙂 Muslius ir ne visus mėgstu, bet yra žiauriai gerų.
O šitą jau seniai ruošiuos pasigamint ir niekaip neprieinu iki jo 🙂
>Tiesą pasakius, avižinės košės nemėgstu nuo vaikystės, todėl paskutinį kartą valgiau senokai… Matyt jau pats laikas išsivirti, gal patiks 🙂
>labai skanu! antra diena iš eilės kepu šį gardumyną 😀 tik sirupo niekur neradau, tai medaus įdėjau, visai tiko 🙂
>Agne, puiki idėja panaudoti medų. Juk svarbu, kad būtų lipnu ir saldu 🙂
>man tai avižinė košė yra gėrių gėris 🙂 Gal nemokat skaniai išsivirt 🙂 Ją reik virt ne trumpiau 20 min. 🙂
Pabandysiu šį receptą kai galėsiu 😉
>Laura, tikrai nelabai moku 🙂 Man gaunasi labai į klijus panaši… Pamokykit, gal ir aš ją pamėgsiu 🙂
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Javų batonėliai