Tai mano antras bandymas iškepti įdarytas bulves :). Pirmą kartą jos man pasirodė sausokos, todėl šį kartą į pagalbą atėjo grietinėlė ir folija :). Deja, valgiau jau atšalusias, bet rezultatas vistiek pradžiugino.
8 bulvės su lupenom
0.5 kg maltos mėsos (naudojau jautieną)
50 g tarkuoto „Džiūgo“
200 g pomidorų padažo
150 g grietinėlės
1 svogūnas
1 v. š. kmynų
juodųjų pipirų
druskos
šiek tiek aliejaus
Bulves perpjauti pusiau, sudėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, patepti aliejumi, apibarstyti druska ir pipirais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~valandą arba kol suminkštės (man pradeda atrodyt, kad mano orkaitė nenusiteikus kepti greitai…).
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepti, kol gražiai apskrus, tuomet į tą pačią keptuvę sudėti maltą mėsą ir kepti ~15-20 minučių. Mėsą sumaišyti su pomidorų padažų, kminais, druska bei pipirais ir dar šiek tiek patroškinti.
Šaukštu išskobti bulvių vidų, paliekant 5-10 mm storio kraštus ir dėti jas po 2-3 ant folijos lapų (vėliau bulves reikės į ją suvynioti). Įdaryti bulves mėsa, apipilti grietinėle (pabijojau, pilti visą grietinėlę iš karto, todėl iš pradžių pyliau po kelis šaukštus, o kepimo metu, daugmaž kas 15 minučių vis pripildavau grietinėlės), apibarstyti „Džiūgu“ ir įvynioti į foliją. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~valandą.
Prie karštų bulvių puikiai tiktų švieži krapai ar petražolės. Skanaus 😉
>oj… man tai jos tinka visokios! Mėgstamiausias darželio patiekalas kažkada buvo! 🙂
>Rūta, o aš darželio nelankiau, gal todėl ir paragavau pirmą kartą tik prieš kokius metus :)), bet irgi labai patiko :).
>Pašoviau jau įdarytas orkaitėn. Kažin, o jeigu bulvės jau prieš tai labai gerai iškepė, ar būtina taip ilgai antrą sykį kepti? Gal jau po pusvalandžio bus gerai? 🙂
Labai jau nekantru valgyti 🙂 Ačiū už receptą, seniai norėjau tokio, nes draugas labai megsta čiliake tokias įdarytas bulves.
>oi, skanu labai! Įdarytas laikiau ne daugiau kaip pusvalandį, labai labai skanios gavosi! Nepalygint su čiliako! Ir net nesitikėjau, kokį puikų aromatą suteiks kmynai!
>Laima, labai šaunu,kad patiko :). Jeigu bulvės buvo beveik iškepusios, tai tikrai užtenka ~30 minučių :).
Beje, aš irgi paragavau tokių bulvių Čili ir užsimaniau pasidaryti namie :). O kmynai – man skanus atradimas :), dabar keliauja į visokiausius apkepus, troškinius ir t.t. 🙂
Manau, kad cia puikiai tiktu tas “baltasis” padazas (sviestas,pienas,miltai). O siu bulvyciu skonis – nereauuuuuus!!!!