Interneto platybėse yra daug kuskuso receptų, bet prisipažinsiu, iki šiol aš jo pati niekada negaminau. Šį kartą nusprendžiau išbandyti, ir peržvelgusi kelis kulinarinius blogus, susigalvojau savo receptą. Migdolai ir džiovintos spanguolės prie kuskuso labai tiko, o citrinų sulčių man buvo šiek tiek per daug. Galbūt, jei valgyčiau kuskusą su krevetėmis, ar kitomis jūros gerybėmis, tai tiktų, bet valgiau su mėsa, todėl man buvo per daug rūgštu.
- 1/2 stiklinės kuskuso
- 1 stiklinės sultinio
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelė česnako
- 1/2 citrinos sulčių
- 1 v. š. džiovintų spanguolių
- 1 v. š. svieste apkepintų migdolų drožlių
- žiupsnelio druskos ir pipirų
Prikaistuvyje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkiai supjaustytą česnako skiltelę. Supilame sultinį, citrinos sultys ir suberiame kuskusą. Verdame apie 7 minutes, arba kol išgaruos visas skystis. Įdedame migdolus, džiovintas spanguoles, druską ir pipirus pagal skonį. Viską gerai išmaišome. Patiekiame šiltą.
Skanaus 🙂
>o kiek cia porciju ?
Labai skaniai atrodo (:
>Jei labai alkani žmonės, tai dvi. Jei ne, tai ir keturis pamaitinsit 🙂