Jau kurį laiką planavau pasigaminti ką nors iš rabarbarų, nes visi aplinkui šneka, kad juos valgyti reikia būtent dabar, kol juose gausu vitaminų ir nesikaupia baisioji oksalo rūgštis :). Taigi šiandien peržiūrėjau daugybę receptų ir pasirinkau paprastą, daug laiko ir produktų nereikalaujantį variantą – blynelius su rabarbarais. Už idėją ačiū Impossible is nothing :).
- 1 stiklinė miltų su kaupu
- 1.5 stiklinės griežinėliais supjaustytų rabarbarų
- 0.5 stiklinės pieno
- 0.5 stiklinės rudojo cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- aliejaus kepimui
Visus produktus (išskyrus rabarbarus) gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 10-15 minučių. Paskui suberiame rabarbarus, dar kartą išmaišome ir kepame įkaitintame aliejuje (iš pradžių keptuvėje buvo ~0.5 cm aliejaus sluoksnis, bet tokio nepalaikydavau visą laiką).
Blyneliai buvo saldūs ir traškūs (ypač tie, kuriems nepagailėjau aliejaus :)), būtinai gaminsiu vėl :). Skanaus!
>Kokie gražuoliai! Tikrai neatsisakyčiau nors vieno pusryčiams.
O aš šiemet nieko iš rabarbarų negaminsiu, nežinau kodėl, bet netraukia, matyt, kad persimečiau ant žolių 🙂
>Forelle, dėkui 🙂
Žolių lygio dar nepasiekiau, bet gal kada ateis ir tokie laikai :), o dabar man rabarbaras atrastas iš naujo :).
>Šiandien kepiau šituos skanumynus 🙂 nerealu!!! Žinoma su šiokiais tokiais pakeitimais, bet manau skonis liko toks pat puikus 🙂 tikrai kepsiu dar daug kartų 🙂 Ačiū už receptuką :)))
>Rūta, džiugu, kad patiko :). Priminei, kad jau prasidėjo rabarbarų sezonas, reikės išbandyti kokį nors pyrago su rabarbarais receptą :).