Šį kartą nusprendžiau paeksperimentuoti ir išsikepiau bandeles be kiaušinių. Gavosi vegetariškos bandelės. Jei vietoj paprasto pieno naudočiau sojų, gautųsi netgi veganiškos. Labai lengvai pagaminamos, praktiškai per 5 min. Savo išvaizda ir skoniu panašios į roksus, tik ne tokios kietos. Gal jei palaikyčiau kelias dienas, pasidarytų kaip tikri roksai, bet dingo labai greitai :)))
- 270 g miltų
- 5 g kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 50 g sviesto (arba margarino)
- 30 g cukraus (kitą kartą dėčiau šiek tiek daugiau)
- 45 g razinų
- 25 g zefyrų
- 150 ml pieno
- 15 ml kavos ekstrakto (naudojau stiprią kavą)
Suberiame į dubenį miltus ir druską. Įtriname sviestą, kol mišinys pasidarys panašus į duonos trupinius. Įmaišome cukrų, razinas ir gabaliukais supjaustytus zefyrus.
Sumaišome pieną su kavos ekstraktu ir supilame į miltus. Užmaišome minkštą tešlą. Formą išklojame kepimo popieriumi ir šaukštu suformuojame 12 bandelių (aš kepiau bandeles kepimo formoje skirtoje keksiukam).
Kepame 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min, kol pakils ir gražiai pagels. Ataušiname ant grotelių ir patiekiame.
Skanaus 🙂
Šaltinis – “Vegetariški valgiai”, Janet Swarbrick ir Jenny Stacey
>Turiu šią knygą, gerų dalykėlių joje yra 🙂 Hmm, ir bandelės vilioja 🙂
>Aš kol kas dar tik kelis receptus iš šios knygos išbandžiau, bet manau, tai tik pradžia 🙂
>Labai skani kaštainių sriuba ten yra 🙂 Prie visų sriubų 🙂
>Radau 🙂 Ačiū už idėją 🙂
>Bet zefyrai gaminami iš kiaušinio baltymo ar aš klystu?
>Violeta, kaip parduotuviniai gaminami, nežinau, nesidomėjau. Namie, galima pasigaminti ir be kiaušinių, pvz. pagal šį receptą – http://aj-receptai.blogspot.com/2010/01/zefyrai.html
Bet mano manymu, zefyrai čia nėra būtini. Jie ištirpsta ir priduoda saldumo, tad juos būtų galima pakeisti tiesiog cukrumi 🙂