Šią savaitę laukiau svečių, todėl norėjau pasigaminti kokį nors paprastą, bet gražiai atrodantį skanėstą. Šis sausainių tortas, buvo tikrai gera idėja. Kepti jo nereikia, galima pasidaryti iš vakaro, o kitą dieną tik papuošti. Sausainiai puikiai permirksta ir pasidaro labai švelnaus skonio. Vienintelis torto trukumas – jis labai sotus 🙂
- 200 g žemės riešutų chalvos
- 500 ml tirštos grietinės
- 2 pakeliai (po 180 g) šviesių sausainių (naudojau kondensuoto pieno skonio “Selga”)
- 2 pakeliai (po 180 g) šokoladinių sausainių
- 8 v. š. uogienės (naudojau pertrintas mėlynes su cukrumi)
Chalvą su grietinę išplakame elektriniu plaktuvu ir dedame 1-2 valandom į šaldytuvą.
Ant lėkštės aukštesniais kraštais sudedame šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepame chalvos mase (~ keturiais valgomaisiais šaukštais). Ant viršaus vėl uždedame šviesių sausainių, aptepame 4 v. š. uogienės. Tada dedame šokoladinių sausainių, aptepame chalvos mase, šokoladinių, ant jų – likusios uogienės. Uždedame šviesių sausainių ir aptepame chalvos mase. Paskutinį (6-ą) šviesių sausainių sluoksnį aptepame chalvos mase. Šiek tiek jos paliekame kitai dienai, papuošimui. Nes per naktį grietinė susigers į sausainius ir viršutinis sluoksnis bus padžiuvęs ir neatrodys labai gražiai.
Tortą per naktį palaikome šaldytuve. Prieš patiekiant, aptepam tortą likusią chalvos mase ir papuošiam kaip mokam 🙂 Aš papuošiau tarkuotu šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis. Dar galima papuošti braškėmis ir mėtų lapeliais.
Skanaus 🙂
P. S. Neturiu perpjauto torto nuotraukų, nes nenorėjau gadinti vaizdo, prieš svečiams ateinant 🙂
Šaltinis – žurnalas “Virtuvės paslaptys” (2010 m r. 3)
>Šį ir aš buvau nusižiūrėjus 🙂 Gamintum dar sykį?
>Gaminčiau, tik jeigu valgytojų būtų du (kaip pas mus dažniausiai ir būna), mažinčiau porciją. Nes tortas labai sotus. Daug nesuvalgysi 🙂