Kaip jau kažkada rašiau, labai mėgstu kinų virtuvę, bet retai ką nors darau namuose, nes bijau kad nepavyks. Šį kartą sesė mane pastūmėjo, pabandyti atkartoti, kavinėje valgytas salotas. Gavosi tikrai puikia, nors padažas ir skyrėsi nuo ragauto 🙂 Siūlau išbandyti ir Jums 🙂
Salotoms reikės:
- 200 g krevečių (naudojau krevetes sūryme)
- 300 g vištienos
- 2 v. š. sojos padažo
- 2 vidutiniai agurkai
- 1 morka
- 50 g sojų makaronų (sausų makaronų svoris)
- 2 a. š. kepintų sezamo seklų
Padažui reikės:
- 2 a. š. vyno acto
- 4 a. š. vandens
- 1 a. š. cukraus
- 6 a. š. sojos padažo
- 3 a. š. česnakinio čili padažo (priklauso nuo naudojamo padažo aštrumo)
Vištieną supjaustome juostelėmis, sumaišome su dviem valgomaisiais šaukštais sojos padažo ir trumpai apkepiname.
Nulupame agurkų odelę. Supjaustome agurkus ir morkas plonais šiaudeliais (labai patogu tai daryti su mano numylėta tarka “Börner”).
Sojos makaronus paruošiame taip, kaip parašyta ant pakuotės. Mano reikėjo užpilti karštu vandeniu ir palaukti apie 5 min, kol suminkštės.
Į didelį dubenį sudedame vištieną, agurkus, morkas, makaronus ir krevetes.
Mažame dubenyje sumaišome visus padažui reikalingus produktus. Supilame padažą į salotas, gerai išmaišome ir pabarstome kepintomis sezamo sėklomis.
Skanaus 🙂
>Aha, gera ta kinų virtuvė. Tiesa, patys kinai Kinijoj visiškai kitaip maitinasi nei mes kinų rožėse ir drakonuose 🙂
Aš neseniai pirmąkart va ką išdrįsau pasidaryt: http://kasuvalgyti.lt/2010/05/traski-zuvis-kinietiskai/ Net pati nustebau, kad skaniai gavosi :))
>Aš irgi pirmą kartą gaminau iš http://kasuvalgyti.lt. O šį kartą jau išdrįsau eksperimentuoti 🙂
>Ale reiks pasigamint 😉
>Rasa, būtinai pasigamink. Tik, jaučiu, makaronus geriau būtų trumpesniais gabaliukai supjaustyti :)))