Kas pasakė, kad tai kas sveika negali būti skanu? Šis kokteilis tikras skanumėlis, o susideda iš labai naudingų produktų. Pienas – pagrindinis kalcio šaltinis. Šokoladas turi daug flovanoidų, kurie padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Ketvirtadalyje puodelio migdolų yra pusė dienos normos vitamino E ir mangano. Bananai tikras vitamino B6 lobis.
Kokteiliui reikės:
- 1 l šokoladinio pieno
- 60 g migdolų
- 40 g juodojo šokolado
- 3 vidutinio dydžio bananų
Bananus nulupame, supjaustome griežinėliais ir įdedame porai valandų į šaldiklį (aš laikiau per naktį). Migdolus ir juodąjį šokoladą susmulkiname. Suberiame į plaktuvą, įpilame šokoladinį pieną. Viską plakame dideliu greičiu, kol masė pasidarys vientisa. Sudedame šaldytus bananus ir dar kartą viską gerai suplakame. Papuošiame tarkuotu šokoladu.
Skanaus 🙂
>Kam reikia užšaldyti bananus? Kas nuo to keičiasi jie šaldyti ar ne?
>Kai bananai užšaldyti, kokteilis gaunasi tirštesnis. Be to, jie vietoj ledukų atšaldo kokteilį. Manau, tokiai karštai dienai kaip šiandien, pats tas 🙂
>Mes jau kurį laiką pusryčiams daromės visokius kokteilius su šaldytom uogom, tai pastebėjau, kad kokteilis gaunasi kaip šiek tiek atšildyti ledai 🙂 Bananus dedam nešaldytus, bet uogos iš šaldiklio padaro savo 🙂
Įdomu kas gausis, jei vietoj šokoladinio pieno naudoti paprastą 🙂
>Manau, kad gautųsi taip pat labai skanus kokteilis, tik ne tokio intensyvaus šokoladinio skonio 🙂