Manau, tinginys – vienas iš populiariausių lietuviškų desertų. Dar nesu sutikusi žmogaus, kuris jo nemėgtų 🙂 Galima būtų ginčytis, kuris iš tinginio receptų variantų pats geriausias. Aš nesiginčysiu, o tiesiog pasidalinsiu savuoju 🙂
- 100 g juodojo šokolado (kai neturiu, dedu kelis šaukštus kakavos. Tada tinginys gaunasi ne toks tamsus ir šiek tiek minkštesnis)
- 200 g sviesto
- 1 skardinės saldinto kondensuoto pieno (385 g)
- 2 pakelių sausainių “Gaidelis”
Mažame puode ištirpiname sviestą ir šokoladą. Įpilame kondensuotą pieną, gerai išmaišome ir pakaitiname kol masė sutirštės.
Sausainius sulaužome mažais gabaliukais. Užpilame ant jų šokoladinę masę ir išmaišome, kad visi sausainiai pasidengtų šokoladu.
Kekso formą išklojame maistine plėvele arba kepimo popieriumi. Iškrečiame sausainius į formą ir išlyginame paviršių. Įdedame į šaldytuvą bent porai valandų (geriausia paliekame per naktį).
Skanaus 🙂
P.S. Galima į tinginį primaišyti riešutų, džiovintų vaisių, bet man paprasčiausias variantas pats skaniausias 🙂