Kijevo kotletai

Jau seniai norėjau pabandyti išsikepti Kijevo kotletų pietums, bet niekaip nesusiruošdavau. Bet vieną dieną sesė mane vis dėlto įkalbėjo. O paskui pasirodė, kad ateis dar svečių, todėl iš viso maitinau 7 žmonės 🙂

Taigi, 7 porcijoms reikės:

  • 7 vištienos krūtinėlių puselės
  • 200 g sviesto
  • džiovinto rozmarino
  • džiovinto peletrūno (galima naudoti ir kitas, Jūsų mėgstamas žoleles)
  • žiupsnelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • kelių česnako skiltelių
  • miltų
  • džiuvėsėlių
  • kelių kiaušinių

Kambario temperatūros sviestą sumaišome su prieskoniais, padarome iš jo “dešrelę”, įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą (aš tai padariau iš vakaro). Palaikome sviestą šaldytuve bent porą valandų, kad sukietėtų.

Vištienos krūtinėlės gabaliukus plonai išmušame (bet stenkitės, kad nesuplyštų). Apibarstome druska, juodaisiais pipirais, smulkiai kapotu česnaku ir paliekame porai valandų.

Išimame sviestą iš šaldytuvo ir padaliname į 7 dalis. Į kiekvieną vištienos gabaliuką įvyniojame po sviesto gabaliuką. Stengiamės susukti taip, kad sviesto nesimatytų ir jis neišbėgtų kepimo metu (aš labai stengiausi, bet vienas kotletas liko be sviesto).

Kiekvieną kotletą apvoliojame miltuose, įmerkiame į plaktą kiaušinį ir galiausiai apvoliojame džiuvėsėliuose. Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.

Skanaus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.