Vienos pyragas su vyšniomis

Šį ilgąjį savaitgalį tesėsi gimtadienio ir svečių maratonas, todėl iškepiau net du pyragus. Pirmas – “tortiškos” išvaizdos Vienos pyragas su vyšniomis. Receptas labai lengvas, o skonis ir išvaizda puikus. Labai skanu jį valgyti su vaniliniais ledais 🙂

 

IMG_3426 

Pyragui reikės :

  • 400 g šaldytų vyšnių
  • 200 g miltų
  • 180 g sviesto
  • 140 g cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1/2 a. š vanilinio cukraus
  • migdolų plokštelių pyrago pabarstymui (labai svarbi pyrago dalis, su jomis daug skaniau 🙂

Šaldytas vyšnias išimame iš šaldytuvo prieš porą valandų, kad spėtų atšilti. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Išlydome sviestą ir sumaišome su cukrumi. Po vieną sudedame kiaušinius ir suplakame iki vientisos masės. Suberiame persijotus miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišome.

Formą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame visą tešlą. Toliau bandome ant tešlos šiek tiek paspausdami išdėlioti kuo daugiau vyšnių. Galiausiai, pabarstome migdolų plokštelėmis. Kepame apie 30-35 min., arba kol į tešlą įkištas pagaliukas, ištrauktas bus visiškai sausas.

P. S. Mano kepimo forma didelė – 28 cm, o į svečių buvo nemažai, todėl kepiau dvigubą porciją.

Receptas iš čia.

17 thoughts on “Vienos pyragas su vyšniomis

  1. Viktorija

    >Smagu girdėti 🙂 Ir aš jį neretai kepu. Ypač, kai reikia greito, bet skanaus ir įspūdingai atrodančio pyrago 🙂

    Reply
  2. Viktorija

    >Oj, tvarkydama įrašą, kažkur sviestą pradanginau… Ačiū, kad pastebėjote ir pasakėte. Pataisiau 🙂

    Reply
  3. Indrė

    >Labai skanus ir paprastas! Tikrai superinis ir tikrai vertas ne vieno pakartojimo 🙂 Ačiū už receptą!

    Reply
  4. Sveta

    >šiandien kepiau šitą pyragą, išėjo super 🙂 gražiai pakilo,minkštas ir svarbiausia virtuvėj ilgai terliotis nereikejo :)jau pridėjau šitą skanėstą i receptų knygutę.

    Reply

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.