Štai ir antras pyragas, kurį kepiau šį savaitgalį. Tikrai labai šokoladinis, kaip pasakė vienas valgytojas “tirpstantis burnoje”. Receptas paimtas iš “Beatos virtuvės”.
Pagal receptą, kepimo forma turėjo būti 26x16cm. Mano kepimo forma yra 30x22cm, todėl kepiau pusantrinę porciją. Receptą šiek tiek pakoregavau pagal save 🙂
Skardai (26x16cm) reikės :
- 300 g juodojo šokolado
- 200 g sviesto
- 220 g miltų
- žiupsnelio druskos
- 175 g cukraus
- 2 v. š. kakavos
- 2 kiaušinių
- 2 a. š. tirpios kavos
- 1/2 a. š. vanilinio cukraus
- 100 g migdolų
- 100 g pieniško šokolado
Šokoladą ir sviestą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į puodą. Kaitiname ant mažos ugnies (mano viryklė elektrinė, todėl aš galiu kaitinti visai silpnai ir šokoladas nepridega. Dujinėje, šokoladą patogiausia tirpinti vandens vonelėje), kol viskas ištirps. Leidžiame šokoladui atvėsti.
Tuo metu išsukame kiaušinius su cukrumi. Įpilame į kiaušinius porą šaukštelių tirpios kavos, ištirpintos šaukšte karšto vandens. Į jau pravėsusį šokoladą įmaišome kiaušinius.
Miltus sumaišome su kakava ir druska, persijojame, suberiame į šokoladinę masę, išmaišome ir įdedame riešutus. Pienišką šokoladą sukapojame ir taip pat įmaišome į tešlą.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Supilame šokoladinę tešlą į skardą, išlyginame.
Kepame 30 minučių, iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Svarbiausia, šio pyrago neperkepti, nes jis skaniausias šiek tiek drėgnas.
Skanaus 🙂
>Mano planuose ,taip pat nusimato tooks kepinys :)Labai skaniai atrodo.Dievinu šokoladą!
>Ir aš dievinu šokoladą, ypač juodą. Todėl man šis pyragas buvo tiesiog tobulas 🙂
>būtent-T O B U L A S!!!
>Hmm. Neištvėriau ir aš. 🙂 Išsikepiau. Labai skaniai gavosi. Tik dabar galvoju – velnias, vietoje tirpios kavos reikėjo įpilt kavos likerio. 😀
>Galėsi tai padaryti, kai kepsi kitą kartą 😉
Sveiki,
O jeigu viduje jis toks pakankamai drėgnas ir netvirtas, tai čia skaitosi neiškepęs ar toks ir turėtų būti? Skonis tai puikus, nors ir velniškai saldu..:)
Toks ir turėtų būti 🙂 Aišku, jei tokia tekstūra nepatinka, galima pyragą pakepti ilgiau. Bet jis taps daug sausesnis. Bent jau man, šokoladiniai pyragai labiausiai patinka būtent tokie – drėgni ir minkšti 🙂
Išbandėm! http://dwcakes.blogspot.com/2011/07/labai-sokoladinis-pyragas.html :3
Smagu! Ačiū, kad nepamirštant pasidalinti įspūdžiais 🙂