Labai šokoladinis pyragas (Chocolate brownie)

Štai ir antras pyragas, kurį kepiau šį savaitgalį. Tikrai labai šokoladinis, kaip pasakė vienas valgytojas “tirpstantis burnoje”. Receptas paimtas iš “Beatos virtuvės”.

Pagal receptą, kepimo forma turėjo būti 26x16cm. Mano kepimo forma yra 30x22cm, todėl kepiau pusantrinę porciją. Receptą šiek tiek pakoregavau pagal save 🙂

brownie11

Skardai (26x16cm) reikės :

  • 300 g juodojo šokolado
  • 200 g sviesto
  • 220 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 175 g cukraus
  • 2 v. š. kakavos
  • 2 kiaušinių
  • 2 a. š. tirpios kavos
  • 1/2 a. š. vanilinio cukraus
  • 100 g migdolų
  • 100 g pieniško šokolado

Šokoladą ir sviestą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į puodą. Kaitiname ant mažos ugnies (mano viryklė elektrinė, todėl aš galiu kaitinti visai silpnai ir šokoladas nepridega. Dujinėje, šokoladą patogiausia tirpinti vandens vonelėje), kol viskas ištirps. Leidžiame šokoladui atvėsti.

Tuo metu išsukame kiaušinius su cukrumi. Įpilame į kiaušinius porą šaukštelių tirpios kavos, ištirpintos šaukšte karšto vandens. Į jau pravėsusį šokoladą įmaišome kiaušinius.

Miltus sumaišome su kakava ir druska, persijojame, suberiame į šokoladinę masę, išmaišome ir įdedame riešutus. Pienišką šokoladą sukapojame ir taip pat įmaišome į tešlą.

Skardą išklojame kepimo popieriumi. Supilame šokoladinę tešlą į skardą, išlyginame.

Kepame 30 minučių, iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Svarbiausia, šio pyrago neperkepti, nes jis skaniausias šiek tiek drėgnas.

Skanaus 🙂

brownie22

9 thoughts on “Labai šokoladinis pyragas (Chocolate brownie)

  1. gyvenimas yra gražus

    >Mano planuose ,taip pat nusimato tooks kepinys :)Labai skaniai atrodo.Dievinu šokoladą!

    Reply
  2. Žygimantas

    >Hmm. Neištvėriau ir aš. 🙂 Išsikepiau. Labai skaniai gavosi. Tik dabar galvoju – velnias, vietoje tirpios kavos reikėjo įpilt kavos likerio. 😀

    Reply
  3. Greta

    Sveiki,

    O jeigu viduje jis toks pakankamai drėgnas ir netvirtas, tai čia skaitosi neiškepęs ar toks ir turėtų būti? Skonis tai puikus, nors ir velniškai saldu..:)

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Toks ir turėtų būti 🙂 Aišku, jei tokia tekstūra nepatinka, galima pyragą pakepti ilgiau. Bet jis taps daug sausesnis. Bent jau man, šokoladiniai pyragai labiausiai patinka būtent tokie – drėgni ir minkšti 🙂

      Reply

Leave a Reply to DW CAKES Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.