Naminiai todėl, kad ir pati marcipanų masė pagaminta mano pačios namuose. Idėją nusižiūrėjau čia. Pasidarius marcipanų masės, dingo abejonės ar dalyvauti saldainių savaitėje. Knygoje “Kulinarijos enciklopedija” nusižiūrėjau marcipaninių saldainių receptą. Jame marcipaną reikėjo sumaišyti su džiovintais abrikosais, bet man pagamintas marcipanas pasirodė per saldus, todėl palikau jį vieną. Taigi, marcipanų masei reikės:
200 g migdolų
200 g cukraus pudros (dėjau 180 g ir vis tiek pasirodė per saldu)
4 v. š. vandens
4 v. š. brendžio
pora lašų migdolų esencijos
Migdolus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikom apie minutę. Nulupame odeles, kol migdolai dar drėgni (mane atitraukė nuo odelių lupimo, todėl kai kurie migdolai išdžiuvo ir odelės pasidarė sunkiai nulupamos). Išdžioviname riešutus. Sumalame juos, įberiame cukraus pudrą, supilame likusius ingredientus ir viską sumaišome. Gaunasi labai skani marcipanų masė.
Toliau stengiamės nesuvalgyti visos marcipanų masės vienos ir darome iš jos saldainius. Išminkome iš masės dešrelę, supjaustome ją griežinėliais, juos pamirkome į ištirpintą juodą šokoladą ir papuošiame graikišku riešutu. Saldainius geriausiai palikti stingti ant grotelių kur nors vėsesnėje vietoje. Kai šokoladas sustings, saldainiai paruošti.
Skanaus 🙂
>Nerealūs! Tik va, singti reikėtų palikti kur nors nematomos vietoj, kad netyčia, palaipsniui neišnyktų smaližių rankose 🙂 Įsivaizuoju kvapą ir skonį… Mmm, dievinu marcipanus… 🙂
>Taip ir padariau, stingdžiau saldainius balkone 😀 Tik uždengiau plastmasine dėžute, kad neapdulkėtų 🙂
>Aš ir visados į balkoną nešu stingdinti tortą, ir niekam akių nebado, ir pagundų nekyla 😀
>Pabandžiau ir aš jūsų receptuką, viskas lyg ir gavos, ryt ragausim, bet vat pas jus labai gražiai šokoladas pasiskirstęs, man taip nesigavo, ką blogai padariau?…
>Elvyra, manau, viskas priklauso nuo šokolado kokybės ir konsistencijos. Ištirpintas jis turi būti be gumuliukų. Skystas tiek, kad gražiai padengtų saldainį, bet ne per daug, kad ne visas nutekėtų. Šokoladą rekomenduojama tirpinti vandens vonelėje, o ne ant atviros ugnies. Tikiuosi, padėjau 🙂
>Vat aš paskui irgi pagalvojau, kad priklauso nuo šokolado tirštumo/skystumo.. nes kai kurie labai gražiai atrodo, o kiti nelabai, bet skoniui tai netrukdo 🙂 manau kaip pirmam kartui visai neblogai, pasipraktikuosiu ir išmoksiu:) o tirpdžiau tai taip vandens vonelėj.. Ačiū, kad parašėt 😉
>Nėra už ką 🙂 Jei dar kils klausimų, rašykit 🙂