Braškinis sluoksniuotis

Amerikiečiai šį patiekalą pavadintų “cobbler”, o aš nusprendžiau pavadinti sluoksniuočiu 🙂 Karštą vasaros dieną, kai yra daug šviežių uogų, nebūtinai braškių, puikus desertas. Kažką  panašaus gaminu pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį. Kokosų drožlės suteikia puikų aromatą, o migdolų drožlės smagų traškėsi. Be to, labai greitai pagaminamas 🙂 Buvo labai skanu valgyti dar šiltą su ledais ir žiūrėti futbolą :)))

Braškių sluoksniui reikės:

  • 4 puodelių braškių
  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo

Tešlai reikės:

  • 3/4 puodelio miltų
  • 1/4 puodelio kokoso drožlių
  • 2 v. š. cukraus
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 55 g sviesto
  • 1/4 puodelio pieno
  • 1 kiaušinio
  • 30g migdolų drožlių

Braškes supjaustome griežinėliais, sumaišome su kukurūzų krakmolu ir cukrumi. Paliekame valandai pastovėti, kad išsiskirtų sultys.

Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kokoso drožles, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Įpjaustome šaltą sviestą ir rankomis sutriname iki trupinių. Įpilame pieną, lengvai išplaktą kiaušinį ir viską gerai išmaišome.

Į kepimo indą sudedame braškes. Ant viršaus šaukštu sudedame tešlą ir apibarstome migdolų drožlėmis. Kepame 35 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus 🙂

6 thoughts on “Braškinis sluoksniuotis

  1. Anonymous

    >Daznam tavo recepte matau ingridienta-kukuruzu krakmolas-ar galima ji pakesit bulviu krakmolu,ar jis kazkoks kitoks- vienintelis ir nepakeiciamas:)?

    Reply
  2. Viktorija

    >Kai kur rašo, kad bulvių krakmolas lipnesnis negu kukurūzų, o man kukurūzų tiesiog skanesnis. Bulvių turi šiokį tokį prieskonį. Bet šiaip, manau, čia labiau skonio reikalas, o savybės jų panašios 🙂

    Reply
  3. Viktorija

    >Tikrai skaniai, kepiau jau kelis kartus 🙂 Be to, manau, čia ne tik braškės, visokios uogos tiktų 🙂

    Reply
  4. monika

    >Vika, geras:) kaip faina:) kažkaip netyčia užklydau į tavo blogą:) jėga! Monika iš Kaz_jau_be

    Reply

Leave a Reply to Rasa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.