Dar vienas receptas, pagal skaitytojų pageidavimą 😉 Gaivus, vasariškas ir tikrai labai paprastas. Puikus dienos pradžiai, arba atsigaivinimui vakare 🙂
Vienai porcijai reikės:
- 5 – 6 vidutinių braškių
- 2 a. š. cukraus
- riekelės juodos duonos
- stiklinės pieno
Braškes šakute sutriname su cukrumi. Juodą duoną supjaustome gabaliukais, sumaišome su braškėmis. Užpilame šaltu pienu ir iš karto skanaujame (jei pastovės, pieną pradės traukti) 🙂
>niekad nemačiau 'braškių sriubos' (čia mes taip vadinam braškes su pienu) su duona. Čia tai bent! Reikės pabandyt. Regis, skanu turėtų būt.
>Pabandyk 🙂 Man juoda duona su saldžiais dalykais – skanu 🙂
>Viską supjausčius ir išmaišius, sugalvojau pasitikrint receptą :)) – pasirodo, braškes reikėjo sutrint. Bet ir taip buvo labai skanu.
>Jurga, kai braškės sutrintos, jos išskiria daugiau sulčių, todėl gaunasi skaniau 🙂 Bet smagu, kad ir taip patiko 🙂
>su batonu skaniau
>Čia jau kaip kam 🙂 Batonas labai greitai sumirksta, todėl aš labiau mėgstu ant batono užsitepti trintų braškių ir užsigerti pienu 🙂 O mutinį mėgstu su juoda duona 🙂
Mes tai darom tik su duona,vandeniu ir cukrum :)) (Na šeip nežinau gal ir su braškėm skanu ☺) Mes duoną dedam tikrą ,juodą,naminę duoną . Palaukiam kol ji pamirksta ir tada vanduo pasidaro toks rudas 😀 Bet patikėkit lb skanu 🙂
Tikiu 🙂 Ir su braškėmis bei pienu – labai skanu, paragaukit 🙂