Kai prasideda kalbos apie tai, kaip greitai bėga laikas, reiškia artėja senatvė 😀 Bet vis dėlto, ar galit patikėti, kad tinklaraštį rašau jau lygiai du metus? Neįtikėtina 🙂 O dar labiau neįtikėtina tai, kad idėjų ką pagaminti vis dar pilnas adresynas ir užrašų knygutė. Pradėjusi rašyti, tikrai nesitikėjau, kad tinklaraštis sulauks tiek lankytojų ir komentatorių. Ačiū jiems! Be to, pasirodo, virtualūs kolegos gali tapti realiais pažįstamais, su kuriais be galo smagu paplepėti susitikus gyvai!
Kad jau tokia puiki proga, visus užsukusius vaišinu virtualiu torto gabalėliu! 🙂
Jį kepdama padariau dvi klaidas, todėl išvaizda gavosi ne visai tokia, kokios tikėjausi. Bet skonis toks beprotiškai fantastiškas, kad negaliu nepasidalinti receptu. Be to, jis ne toks nuodėmingas kalorijų atžvilgiu, kaip dauguma šokoladinių tortų (pertepimas nesiskaito :D). Ir padaromas labai greitai ir paprastai 🙂
Tortui reikės (23 cm):
- 2 stiklinės miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 ir 1/2 a. š. sodos
- 180 ml (12 v.š.) nesaldintos kakavos miltelių
- 1 ir 1/2 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės aliejaus
- 2 a.š. tirpios kavos + 1/2 stiklinės vandens
- 1/2 stiklinės pieno
- 1/2 stiklinės natūralaus jogurto
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Pertepimui reikės:
- indelio (190 g) mascarpone sūrio (neatsimenu kiek tai ml)
- tiek pat ml žemės riešutų sviesto
- tiek pat ml rudojo cukraus
Dideliame dubenyje sumaišome visus sausus produktus – miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų ir persijotus kakavos miltelius. Maišome kol visi produktai susimaišo. Supilame aliejų, pieną ir jogurtą. Dar kartą gerai išmaišome, kad neliktų gumulų.
Kepti torto lakštus patarčiau dviejose formose po 23 cm. Tiesiog padalinkite tešlą po lygiai per dvi formas. Aš to nepadariau ir kaip jau sakiau išvaizda gavosi vulkaninė, nes :
- vienas plonas lakštas turėjo kepti 30 min, todėl aš nusprendžiau patikrinti, gal ir mano dvigubas jau iškepė ir jo vidurys įkrito
- lakštas gaunasi labai trapus ir pjaustant tortą į dvi dalis, viršutinis sluoksnis sulūžo daugelyje vietų
Taigi įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių ir plonus lakštus kepame 30 min, dvigubą lakštą – 40 min. Nedarinėjame durelių!
Kol tortas kepa, sumaišome kremui reikalingus produktus ir paliekame pastovėti. Per tą laiką, cukrus ištirps ir kremas pasidarys vientisas.
Torto sluoksnius pertepame kremu, papuošiame kaip mokame.
Skanaus 🙂
Sveikinimai. Taip, kad ir kaip bambekliškai skambėtų, laikas bėga be galo greitai…
Tai štai, linkiu, kad Tavo receptų ir idėjų knygutė niekada neišsektų, ir kad ir toliau džiugintum mus savo ypatingais receptais ir skanuoliškomis nuotraukomis 🙂
Ak, ir tortas. Pasiimu gabaliuką. Arba tris.
Ačiū! Gal ir nekreipčiau dėmesio aš į tinklaraščio amžių, bet mažoji I. bėgioja aplinkui ir primena. Juk ji tik porą mėnesių už jį jaunesnė 🙂
reiks isbandyt si recepta 🙂
Tikiuosi patiks! Net nebūtina viso torto kepti, jis skanus ir be kremo. Iš pusės porcijos gaunasi puikus šokoladinis pyragas 🙂
Sveikinimai, ir tikrai, gyvuokite, aukite, tobulėkite!!! 🙂 Su nuostabiais ir skaniais dvejais metukais! Kiek per tuos metus visko nutiko arne? 😉 Šaunuolė! :*
Ačiū! Tikrai daug nutiko. Tiek naujų malonių pažinčių, konkursų ir aišku žurnalas 🙂
nuoširdžiausi sveikinimai!!!;) puikus blogas ir puikūs receptai..linkiu, kad švęstum tiek gimtadienių, kiek susmeigei žvakučių ant šio torčiuko..;)) neišsenkančių įdėjų..;)
Ačiū! Nepagalvojau, kad su žvakutėmis truputį persistengiau 😀 Ne tinklaraščio jubiliejui tortas buvo keptas 😀
Sveikinu! sveikinu ir aš!:))))
Ačiū!
Sveikinimai! Dvigubi sveikinimai gimtadienio proga ir puikaus laimėto prizo proga. Prizas pačiu laiku, beveik per gimtadienį 🙂
Dvigubas ačiū! Dabar tik laiko trūksta viskam aprašyti 🙂
Sveikinu!! O pyragas jau koks žavingas 🙂 Labai charakteringas atrodo.
Ačiū 😉 O pyragas nors ir ne toks, kokio tikėjausi gavosi, bet vis tiek labai geras 😀