Savaitgalio pusryčiai: olandiškas blynas su obuoliais

Jau seniai norėjau išbandyti blynus, keptus orkaitėje. Vieną kartą, bandžiau kepti mažiukus, keksiukų formelėse, bet jie gavosi kietoki ir nelabai skanūs, todėl su Jumis receptu nepasidalinau. Šį kartą, išsikepiau vieną didelį ir su obuoliais. Gavosi labai minkštas ir skanus. Skonis, kažkas tarp blyno ir omleto (omletų, aš nemėgstu, bet šis blynas patiko). Be to, smagu, kad nereikia ilgai stovėti prie viryklės, supili visą tešlą į formą ir eini pusvalandžiui pasivaikščioti 🙂


26 cm skersmens blynui reikės:

  • 250 ml pieno
  • 3 kiaušinių
  • 200 ml miltų
  • 3 v. š. cukraus
  • 25 g sviesto
  • 2 obuolių
  • 1/4 a. š. cinamono
  • cukraus pudros

Kiaušinius išplakame su dviem šaukštais cukraus, supilame pieną ir maišydami beriame miltus.

Nuluptus ir išvalytus obuolius supjaustome skiltelėmis. Didėlėje keptuvėje įkaitiname sviestą (patogiausia, naudoti keptuvę, kurią galima kaitinti orkaitėje), sudedame obuolių skilteles, įberiame cinamono ir vieną šaukštą cukraus. Kepame, kol obuoliai suminkštės.

Jei naudojate keptuvę, kurią galima kaitinti orkaitėje, tešlą supilame ant obuolių. Jei ne, tai obuolius perkeliame į kepimo formą ir tada užpilame tešlą. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 –35 minutes. Dar šiltą apibarstome cukraus pudrą ir ragaujame.

Skanaus 🙂

Receptas iš knygos “Blynai ir vafliai”.

13 thoughts on “Savaitgalio pusryčiai: olandiškas blynas su obuoliais

  1. Asta

    >Oi, va tokį blyną tai jau tikrai pavyktų ir man iškepti 🙂 (nes šiaip aš nelabai puiki keptuvinių blynų kepėja). O atrodo tai super skaniai, puriai, minkštai, tirpstančiai ir visaip kaip… Patinka man, žodžiu 🙂

    Reply
  2. Viktorija

    >Asta, šitą tikrai pavyks, svarbu turėti sandarią apvalią kepimo formą. Ir tada skanūs pusryčiai garantuoti 🙂

    Reply
  3. Indrutia

    >Laba diena 🙂 sudomino sis receptas. kaip suprasti sandari kepimo forma? tai ji turi uzsidegti? as turiu spizine keptuve, manau ji tinkama kepti orkaitej, ar ne? o jeigu naudociau silikonine forma? aciu uz atsakymus 🙂

    Reply
  4. Viktorija

    >Indrutia, sandari, turėjau omeny, kad ne išrenkama. Nes pro tokios apačią tešlą išbėgs. O špižinė keptuvė tiks kuo puikiausiai. Aš kaip tik tokioje ir kepiau. Tik reikia žiūrėti, ar rankena tinkama kepti orkaitėje. Mano keptuvės rankena nusiima 🙂 Silikoninė forma taip pat tinka 🙂

    Reply
  5. Indrutia

    >As ka tik po pusryciu labai velyvu 😀 vakar ilgai vakarojau prie pc… 😀 tai kadangi as neturiu kantrybes palaukti, nors ir maciau, kad miltu neuzteks, bet vis tiek nusprendziau kepti 😀 dadejau manu, seleneliu ir kitokiu sudeliu, kad butu reikiamas kiekis 😀 dar kadangi mano orkaite nekazka tai idejau kepimo milteliu del visa ko (nereikejo ju :D) tai gavosi veikiau pyragas, o ne blynas 😀 vietoj cukraus naudojau gliukoze, tai riekia jos daugiau, nes nesuteikia tiek saldumo kiek cukrus. nuo manu gavosi kietokas tas "blynas" tai zodziu pasimokiau ir kita karta darysiu viska teisingai 😀 bet vis tiek buvo skanu, ypac patys obuoliai. pati ideja man labai patiko, todel butinai kartosiu teisingai :)))

    Reply
  6. Viktorija

    >Indrutia, matau mėgsti eksperimentuoti virtuvėje 😀 Man eksperimentai irgi patinka, o dar patinka paskaityti kaip kiti eksperimentuoja 😀

    Reply
  7. Indrutia

    >as isvis labai neseniai pradejau gaminti siek tiek, tai stengiuosi neekspermentuoti ir daryti viska kaip nurodyta recepte, neturiu tokio numanymo "is akies" kad gerai gautusi, o ir patirties maza. cia tik si karta taip, nes miltu neuzteko 😀

    Reply
  8. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Orkaitėje kepti blynai su obuoliai ir rozmarinų

Leave a Reply to Indrutia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.