Valio! Valio! Šiandien “Gardumynai” švenčia savo pirmąjį gimtadienį! Kūdikis, per pirmus gyvenimo metus, tobulėja labai sparčiai (dabar stebiu tai savo akimis). Tinklaraštis tai daro ne tokiais septynmyliais žingsniais, bet prisiminus pirmąjį įrašą, irgi tobulėja 🙂 Norėčiau, kad šis procesas nesustotu, todėl Jūsų nuomonės, patarimai ir pasiūlymai labai laukiami 😉 Man tinklaraščio rašymas ir gaminimas jam, labai praskaidriną gyvenimą, pakelia nuotaika, todėl tikiuosi, kad “Gardumynai” sulauks tiek metų, kiek žvakučių ant šventinio torto :)))
- 225 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 200 g cukraus pudros
- 200 g minkšto sviesto
- 4 kiaušinių
- 1 v. š. pieno
Pertepimui reikės:
- 400 g mascarpone sūrio
- 1 laimo
- 100 g cukraus pudros
- 200 g mėlynių
Pagrindas gaminamas labai paprastai. Sviestą ištriname su cukraus pudra, po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Suberiame persijotus miltus, kepimo miltelius, supilame pieną ir viską gerai išmaišome. Tešlą supilame į 18 cm skersmens formą (aš kepiau didesnėje 26 cm, todėl vietoj trijų aukštų, tortas gavosi dviejų :). Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min (jei kepsite didesnėje formoje, patikrinkit jau po 30 min, nes plonesnis sluoksnis greičiau kepa).
Kol kepa pagrindas, ruošiame pertepimą. Jei naudojame šaldytas mėlynes (kaip aš), jas atšildome. Sūri išplakame su cukraus pudra, tarkuota laimo žievele ir sultimis.
Iškepusį pagrindą, išimame iš formos, atvėsiname ir supjaustome į dvi, ar tris dalis (patogiausia tai daryti su paprasčiausiu siūlu). Visas dalis aptepame kremu ir uždedame vieną ant kitos (aš pagrindus dar sulaisčiau sultimis, kurios liko nuo atitirpusių mėlynių, sumaišytomis su šaukšteliu cukraus). Viršutinį sluoksnį papuošiame mėlynėmis. Valgyti tortą, galima iš karto (gal pastovėjęs, būtų dar skanesnis, sunku pasakyti, per greitai buvo suvalgytas).
Skanaus 🙂
Receptas iš knygos “BBC Good Food 101 Cakes & bakes”.
>Sveikinimai gimtadienio proga! 🙂 Dar daug gražių, skanių ir nuostabių metukų linkiu Gardumynams! :))
O pažiūrėjus į pirmą įrašą pasidaro akivaizdu – tobulėjimas matosi didžiulis 🙂 Taip ir toliau :))
>Tai jau tikrai sveikinimai 🙂
>Polėkio, trupučio laiko, draugiškos orkaitės, išsiplakančių kiaušinių baltymų, ne per aštrių prieskonių, ne per skystų košių ir ne per tirštų sriubų, idėjų beigi pačių skaniausių pusryčių. SU!
>Su gimtadieniu! Tobulėjimo ir skanių kepinių 🙂
>Gera sulaukti gimtadienio.LABAI SVEIKINU!
kūrybinių minčių ir įkvėpimo!
>Siunčiu glėbį sveikinimų ir linkiu, kad šis blogas gyvuotų dar ilgai ilgai!!!!:))
>Didžiausi sveikinimai gimtadienio proga!
>Ačiū visiems už nuoširdžius sveikinimus! 🙂
>Sveikinu Viktorija!!!!
>Sveikinu su gimtadieniu 🙂 ir linkiu iškepti dar daug daug tortų sekančių gimtadienių proga; visada surasti virtuvėje tik džiaugsmą ir atsipalaidavimą; ir kad niekas neprisviltų, nesukristų, neperkeptų 😉
>Dar kartą ačiū 🙂 Labai smagu skaityti tokius gražius linkėjimus 🙂
>Neatsilieku ir as nuo visu sveikintoju!!! Dar daugiau linkiu skaniu, kvapniu ir isradingu meteliu 😉
>Pavėluoti sveikinimai gimtadienio proga. Daug naujų idėjų ir įkvėpimo virtuvėje. 🙂
>Aguonėle, Kotryna, ačiū 🙂