Tikriausiai, niekas nenustebs, jei parašysiu, kad labai mėgstu kulinarines knygas… Ne taip seniai, rodžiau kokių naujų ir įdomių knygų turiu. Daugiau laiko gaminti iš jų taip ir neatsirado. Bet aš jas vis pavartau, paglostau, nuotraukas peržiūriu. Net nusipirkau lipnius skirtukus, kad galėčiau receptus žymėtis (jau kai ką ir pasižymėjau). Bet kad jau jos man labiau tarnauja kaip grožinė literatūra, negu kaip kulinarinės knygos, prisižadėjau, kad naujoms knygoms pinigų neleisiu. Ir kaip tik tuo metu, kai tai padariau, VMG išleido naują knygą “7 ingredientai. Draugams”. Aš jos taip užsinorėjau… Bet tvardžiausi 😉 Ir tada, o laimė! Žurnalas “Virtuvė. Nuo… Iki…” paskelbė konkursą šiai knygai laimėti. Negalėjau nesudalyvauti 🙂 Be to, man labai patiko pati konkurso idėja. VMG išvardino žurnale tam tikrų produktų sąrašą, pasigamino iš jų (ir tik iš jų!) du patiekalus, trečią pasiūlė pagaminti skaitytojams. Taip ir gimė šie kukuliai. Jie gavosi neįtikėtinai skanūs ir kvapnūs. Sultinys prie jų nėra būtinas, nes jie puikiai tinka ir tiesiog kaip skanus mėsiškas patiekalas. Bet su sultiniu ir dar pridėjus udon makaronų, gaunasi puiki sriuba!
Vištienos sultiniui su kario kukuliais reikės:
- 4 vištų blauzdelių
- 1 svogūnas sultiniui + 1 svogūno kukuliams
- 1 morkos
- 2 česnako skiltelių
- 1 v. š. žaliosios citrinos sulčių
- 2 v. š. kokoso pieno + patiekimui
- 1 v. š. raudonosios kario pastos (galima keisti 1 v.š. pomidorų pastos + 1 a. š.kario miltelių)
- 1 a. š. rudojo cukraus
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 a. š. džiovintų kalendrų
- žiupsnelio smulkintų šviežių petražolių
- druskos
- juodųjų pipirų
- 1l vandens + 100 ml kukuliams
- udon makaronų
Nuo blauzdelių nulupame odą, atskiriame mėsą nuo kaulų. Kaulus, nuskustus bet nepjaustytus svogūną ir morką sudedame į puodą ir užpilame litru šalto vandens. Užviriname ir verdame valandą. Išvirtą sultinį nukošiame į kitą puodą, pasūdome. Morką atidedame.
Likusią nuo blauzdelių mėsą sumalame.
Keptuvėje įkaitiname du šaukštus aliejaus. Jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Sudedame kario pastą ir dar šiek tiek pakepiname. Gautą masę sudedame į indą su malta vištiena. Ten pat supilame citrinos sultis, kokoso pieną. Įberiame cukrų, džiovintas kalendras, druską ir šviežiai maltus pipirus. Viską gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname likusius du šaukštus aliejaus. Iš maltos vištienos formuojame mažus kukulius ir apkepiname juos iš visų pusių. Į keptuvę įpilame 100ml vandens, uždengiame ją dangčiu ir troškiname kukulius kelias minutes.
Udon makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės.
Į dubėnėlį įpilame sultinio, įdedame makaronų ir kelis kukulius, taip pat šiaudeliais pjaustytą virtą morką iš sultinio. Apibarstome kapotomis petražolėmis ir užpilame šaukštą kokoso pieno.
Skanaus 🙂
P.S. Konkursą aš laimėjau ir knygą gavau. Valio! 🙂
Sveikinimai su laimėjimu! 🙂 O kukuliukai labai gardžiai ir taip.. sultingai atrodo 😉
Ačiū 🙂 Jie ir gavosi sultingi 🙂 Iš blauzdelių kukuliai tikrai skanesni gaunasi, negu iš krūtinėlės, bet su jomis žaidimo daugiau 🙂
Tikrai apetetingos foto