Kol dar pavasaris ne visiškai atėjo į mūsų kiemą, noriu pradžiuginti Jus šildančia ir labai skania sriuba. Ją gaminome kartu su Jule, pavasariniam žurnalo “°C” numeriui. Panašaus stiliaus sriubų anksčiau neviriau ir grikių į jas dėti nebandžiau, o veltui! Rezultatas tikrai labai puikus! Trumpai drūtai – rekomenduoju! 🙂
4–5 porcijoms reikės:
- aliejaus kepti
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 1/2 paprikos
- 2 stiklinės vandens
- 2 stiklinės sultinio
- skardinės (400 g) pupelių
- 1/2 skardinės (200 g) kukurūzų
- 1/2 stiklinės grikių kruopų
- druskos
Mažoje keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame smulkiai kapotą svogūną, apkepiname. Ten pat sudedame tarkuotas morkas, išmaišome ir kepame, kol morkos suminkštės. Sudedame kubeliais pjaustytą papriką. Kepame dar kelias minutes.
Puode užviriname vandenį, sumaišytą su sultiniu. Sudedame kepintas daržoves, pupeles, kukurūzus, praplautas grikių kruopas. Įberiame šiek tiek druskos. Verdame apie 20 minučių arba kol išvirs grikiai.
Skanaus 🙂
Receptas ruoštas žurnalui “Debesys”.
Mmm, kaip skaniai atrodo… būtinai išbandysiu. Mėgstu tokio stiliaus sriubas – ir nekaloringa, ir labai sotu 🙂
O grikiai – atskiras gėris 🙂
Pasirodo, ir aš mėgstu 🙂 Kukurūzų, paprikų ir grikių derinys tiesiog superinis 🙂
Tikrai, ši sriuba net labai verta dėmesio. Nežinau, ar šiuolaikinės jaunos mamytės verda grikius savo mažyliams, bet mano vaikai užaugo ant grikių košės ir pieniškos grikių sriubos. Iki šiol tai tikriausiai mūsų pačios mėgstamiausios kruopos, o kad jas galima dėti į verdamą sriubą, ačiū Viktorijai, kuri priminė :0)
Ir šiuolaikinės mamos, bent jau aš, verda grikių košę 🙂 Bet tik išvirusi šią sriubą, aš supratau, kad jos puikiai tinka ir daržovių sriuboms 🙂
Foto – nerealios!
Ačiū, Vilma! 🙂
Ačiū už receptą, mums labai patiko! 🙂 Net sūnelis 1,5 metukų kirto, net ausys linko:))
Į sveikatą! Labai džiaugiuosi, kad patiko. Mano mažoji irgi su malonumu valgė 🙂
Kokios pupelės turėtu būti?
Ar tiktu žalia paprika?
Pupelės paprastos baltos, ne pomidorų padaže. Gali būti ir tiesiog namie virtos. O paprika tiktų ir žalia, jei Jums patinka jos skonis. Man raudonos daug saldesnės ir skanesnės atrodo 🙂
Pingback: Grikių ir daržovių sriuba | O man skanu!