Dienos ilgėja, vis smagiau šviečia saulė ir aš jau baigiu priprasti prie naujo gyvenimo ritmo 🙂 Tikiuosi, tai reikš, kad ir čia pasirodysiu dažniau 🙂 Šį šeštadienį, netyčia sudalyvavau viename labai smagiame pietų gaminime. Virėme ant laužo troškinį (beveik vengrišką guliašą)! Švietė saulė, bet dar nebuvo vasariškai karšta – pats tas sėdėti prie ugnies, lėtai maišyti troškinį ir medituoti 😉 Man atiteko smagiausias darbas – prižiūrėjau, maišiau, viriau, o visi produktai jau buvo paruošti ir supjaustyti 🙂 Gaminome, prisiskaitę visokiausių receptų internete, bet galiausiai vis tiek iš akies, todėl tikslaus šaltinio ir kiekių nebus, tik bendras principas 🙂
Guliašui reikės:
|
- kiaulienos taukų
- jautienos (mes, iš tikrųjų, darėm iš kiaulienos, bet tai jau aišku, ne tikras guliašas 😉
- svogūnų
- česnako
- saliero šaknies
- morkų
- bulvių
- saldžios raudonos paprikos
- konservuotų pomidorų
- aštraus paprikų padažo
- druskos
- juodųjų pipirų
- čili pipirų
- maltos raudonos paprikos
Procesas labai paprastas, visus produktus supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Mes viską pjaustėm kubeliais, tik papriką juostelėmis. Salierą supjaustėm labai smulkiai, nes kompanijoje buvo jo nemėgstančių, bandėm paslėpti. Pavyko 😉 Ant kiaulienos taukų pakepiname svogūnus su smulkintais česnakais, sudedame mėsą ir taip pat pakepiname. Toliau trumpai apkepiname morkas, salierus, šiek tiek prieskonių ir pripilame vandens tiek, kad viską apsemtų. Troškiname, kol vanduo išgaruos. Po šio troškinimo mėsa turi būti jau beveik paruošta, jei ji dar kieta, pilame dar vandens ir troškiname toliau. Kai mėsa išsitroškins, dedame paprikas, jas šiek tiek apkepiname. Po paprikų dedame bulves, vėl pilame vandens tiek, kad jas apsemtų. Kai bulves išverda, dedame konservuotus pomidorus, druską ir likusius prieskonius. Užverdame, patikriname ar nereikia daugiau prieskonių. Valgome 🙂 Skanaus 🙂
kaip puikiai atrodo ♥ Skoni tai net uzuodziu rodos ♥
Ačiū! 🙂 Tikrai buvo labai labai skanu! Atrodo, visai paprasti produktai, bet daug skaniau, nei tiesiog puode ant viryklės virti 🙂
o puodą, kiek įžiūriu, grynai vengrišką turit 🙂 kaip tik šį savatgalį prie vengriškos parduotuvės trijų dydžių katilus matėm – iš didžiausio tvarkingai pavalgytų ir gerai nusilaksčius futbolo komanda su priešininkais :))
Tiksliai, net nesusimasčiau, kol neparašei. Pasirodo, jis taip ir vadinasi “Vengriškas katiliukas”. Tik tiek, kad ne katiliukas, o visas katilas – 28l 🙂 Musų porcija gavosi kažkur dešimčiai žmonių, bet kaip matosi iš nuotraukos, katilas toli gražų ne pilnas 🙂
Tik sėdint darbe ir žiūrėt tokias nuotraukas, taip norisi kur į gamtą greičiau! Labai skaniai atrodo
Gerai, kad savaitgalis jau ne už kalnų 🙂 Tikėkimės, kad bus be lietaus ir galėsime jį praleisti arčiau gamtos 🙂
Jau kaip norėčiau tokių pietų…!!! Beprotiškai skaniai atrodo!
Ačiū 🙂 Aš irgi jau vėl jų noriu 😉