Nelabai vasariškas receptas, bet pažiūrėjus pro langą ir į termometrą, kojos pačios neša į virtuvę gaminti ko nors šilto ir sotaus. Visa šių kukulių paslaptis – padažas. Jie puikus 🙂 Šiek tiek salstelėjęs, švelnus ir labai kvapnus. Ji galite gaminti su spanguolių, aviečių, bruknių arba raudonųjų serbentų uogiene. Aš bandžiau su spanguolių, labai patiko. Pats tas, su salotomis iš šviežių, ką tik prinokusių pomidorų su svogūnu ir grietine 🙂
Kukuliams reikės (~ 4 porcijoms):
- 1 svogūno
- 15 g sviesto
- 1/2 stiklinės pieno
- 2 – 3 riekelių batono be plutelės
- 1 kiaušinio
- 600 g maltos kiaulienos su jautiena
- 1 a. š. druskos
- 1/2 a. š. malto muskato riešuto
- 1/2 a. š. malto kardamono
- 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
Padažui reikės:
- 40 g sviesto
- 1 ir 1/2 v. š. miltų
- 1/2 l jautienos sultinio (naudojau ekologišką iš miltelių)
- 1/3 stiklinės grietinės
- žiupsnelio druskos
- 2 v. š. spanguolių, bruknių, aviečių arba raudonųjų serbentų uogienės
Keptuvėje įkaitiname sviestą ir apkepame jame smulkiai supjaustytą svogūną. Batono riekes išmirkome piene. Dideliame dubenyje sumaišome visus kukuliams skirtus produktus (maltą mėsą, kiaušinį, druską ir prieskonius) su svogūnais ir piene mirkytu batonu. Išmaišome (geriausiai rankomis). Iš gauto faršo, valgomojo šaukšto pagalba, formuojame kukulius.
Keptuvėje ištirpiname padažui skirtą sviestą. Porcijomis apkepame jame kukulius. Kepame trumpai, tik tiek, kad apskrustų viršus, viduje kukuliai gali likti neiškepę.
Originaliame recepte buvo siūloma panaudoti likusį nuo kukulių sviestą padažui, bet man jis per daug pridegę, todėl padažui naudojau naujus 40 g. Taigi, padažui ištirpiname 40 g sviesto, lėtai įmaišome miltus. Maišome ir kepame tol, kol miltai netaps šviesiai rudos spalvos. Kitame puode užverdame sultinį. Po truputį pilame karštą sultinį į miltų mišinį, visą laiką maišome, kad neliktų gumuliukų. Sudedame kukulius į padažą, uždengiame keptuve dangčių ir troškiname ant mažos ugnies apie 10 min.
Išimame kukulius iš padažo ir sudedame į indą, kuriame tieksime ant stalo. Į likusį padažą įmaišome grietinę ir uogienę. Patiekiame kartu su kukuliais.
Skanaus 🙂
Receptas iš “Simpy recipes”.
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Marokietiški mėsos kukuliai
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Pomidorų džemas 2