Vasaros pradžioje rašiau, kad norėčiau išsikraustyti iš blogspot’o. Adresas www.gardumynai.lt buvo užimtas, todėl klausiau Jūsų patarimo, kokiu adresu kraustytis. Buvo visokių atsakymų, vienas jų Jurgos, kuris skambėjo paprastai: “Keisk pavadinimą visiškai į kitą :)”.
Man ir pačiai, ši mintis buvo atėjusi į galvą, todėl nusprendžiau pamąstyti apie tai. Pasirodo, sugalvoti pavadinimą yra labai sudėtinga… “Gardumynai” gimė spontaniškai, tiesiog ieškojau laisvo blogspot adreso ir maniau, kad vėliau sugalvosiu geresnį pavadinimą. Bet jis prilipo, nors ir nebuvau tuo labai patenkinta 🙂 Taigi ilgai ir įtemptai mąsčiau, galvoje sukosi šimtai pavadinimų, bet nebuvau nei vienu iš jų patenkinta.
Norėjosi, kad pavadinimas atspindėtų ne tik pomėgį gaminti, bet ir tikrąją mano profesiją. Taip gimė pavadinimas “Receptų medis”. Medis, tai ne tik augalas, kuris mums duoda daug skanių ir naudingų vaisių, tai ir duomenų struktūra, naudojama informatikoje. Be to, prisiminkime pasaką apie Joniuką ir Gretutę, juk ten buvo medžiai iš meduolių ir kitų skanėstų.
Sugalvojusi pavadinimą, kibau į darbus, todėl vasarą receptai tinklaraštyje pasirodydavo itin retai. Be to, rengiausi kitam siurprizui, apie kurį, tikiuosi galėsiu papasakoti rugsėji.
Dirbau, dirbau ir šiandien nusprendžiau pasidalinti savo darbo vaisiu – mano nauju tinklaraščiu – “Receptų medis”. Valio! 🙂 Jis dar tobulinamas, todėl nepykite jei kas ne taip 🙂 Gardumynuose, naujų receptų jau nebebus. Kurį laiką paliksiu jį tokį, koks yra, kad visi perskaitytų kur persikrausčiau. Vėliau passtengsiu padaryti, kad atėjus į Gardumynus, Jus automatiškai permestų į naują tinklaraštį 🙂 Tikiuosi, jis Jums patiks!
Puslapio kūrimas atėmė iš manęs daug laiko, naujų receptų beveik nebuvo, todėl skubu taisytis. Praeitą savaitę organizavau pikniką, po kurio liko labai daug nesuvalgytų agurkų. Ieškojau kur juos panaudoti ir radau Rennie agurkų salotų receptą. Agurkai gavosi tikrai labai skanūs ir traškūs! Tik aš juos, tikriausiai, per stambiai supjausčiau, nes sudėjus į stiklainį, aplink juos liko per daug tuščios erdvės, todėl teko gamintis dvigubą marinato porciją 🙂
Agurkams reikės:
- 1 kg agurkų
- 1 didelio svogūno
- 1 stiklinės verdančio vandens
- 1/2 stiklinės obuolių acto
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1 v. š. druskos
- 1 a. š. džiovinto rozmarino
Sveikinu persikrausčius į naujus namus 🙂 Jauku čia 🙂
>> Medis, tai ne tik augalas, kuris mums duoda daug skanių ir naudingų vaisių, tai ir duomenų struktūra, naudojama informatikoje.
Juokas juokais, bet man perskaičius pavadinimą išsyk tokia mintis tik šaut! ir šovė į galvą. Štai ką iš žmonių kalniukai padaro 🙂
Ha ha, ir sveikas pasauli. Tu nuostabi 🙂
Aha, nepabuvoję akvariuminėse auditorijose sunkiau suvoks, kooooookie žavūs nauji namai. Nes žavūs. 🙂
Vilma, ačiū 🙂
Jule, Insolente, tikrai jau MIF’as su savo kalniuku ir akvariumais pakeičia žmones ir jų mintis 🙂
P.S. Jule, na kaip gi aš galėčiau be “Sveikas pasauli”? 😀
vajeee, kaip jauku ir miela:))) O jau logotipo grozis:)) pati gal darei?:)) As irgi svajoju apie naujus namus, reiks labiau zysti saviskio, kad padetu man:))
Ineta, ačiū, labai labai smagu girdėti 🙂 Gerai, kad man nereikėjo nieko prašyti.
Piešti deja, pati nemoku, bet prisirankiojau visokių nemokamų paveiksliukų, juos pakeičiau kaip man reikėjo, sudėjau viską į vieną ir gavosi logotipas 🙂
Šviesu, balta ir labai jauku. Sėkmės kūrybiniuose ir virtuvės reikaluose:)
Ačiū, Rima 🙂 Dar matau, kaip galėčiau patobulinti naujus namus, todėl dirbsiu ir toliau 🙂
Puikūs ir jaukūs namai! 🙂 Ir logotipas tikrai labai labai žavus 🙂 Šaunus vasaros darbas!
Asta, ačiū! 🙂
O Viešpatėliau, tik dabar pamačiau kokie pas tave pokyčiai :)) Nuostabu Viktorija!
Ačiū, Karolina! Labai smagu girdėti 🙂
Sveikinu! Labai gražus medis. Dėl agurkų, tai aš juos iš pirmo gaminu dubenyje, užpylus marinatu ne visi agurkai būna apsemti, bet po kelių valandų agurkai paleidžia savo sultis ir marinato jau būna daugiau nei agurkų, tik tada sudedu į indelius. Čia šiaip, jei kartais gamintumei dar kartą.
Rennie, labai ačiū už patarimą! Tikrai juos gaminsiu dar ne kartą, visiems labai patiko. Manau, pabandysiu tokį patį marinavimo būdą ir su kitomis daržovėmis 🙂