Manau, esu ne vienintelė, kurią užklupo gausus cukinijų derlius. Nors per savaitę pagaminau iš jų tris skirtingus patiekalus (kiti du receptai vėliau), kelios cukinijos dar liko.
Nesvarbu, ar Jūsų šeimyna mėgsta, ar nekenčia cukinijų, šis keksas patiks visiems. Minkštas, purus, su džiovintomis vyšniomis ir šokolado gabaliukais. Be to, ramia sąžine galima suvalgyti daugiau nei vieną gabaliuką, juk valgote ne riebų desertą, o daržoves 😉
Anksčiau gaminti patiekalai iš cukinijų:
Keksui reikės:
- 2 kiaušinių
- 2/3 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
- 1 stiklinės cukraus
- 1 ir 1/2 stiklinės tarkuotos cukinijos (apie 300 g)
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 2 stiklinių miltų
- 1 a. š. cinamono
- 2/3 a. š. kepimo sodos
- 1/2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio muskato riešuto
- žiupsnelio druskos
- 50 g juodojo šokolado
- saujos kepintų lazdyno riešutų
- saujos džiovintų vyšnių
Dideliame dubenyje rankiniu plakikliu išplakame kiaušinius. Įmaišome aliejų, cukrų, smulkia burokine tarka tarkuotą cukiniją ir vanilės ekstraktą (šioje vietoje mane atitraukė nuo kepimo. Kai grįžau po pusvalandžio, cukinija išleido sultys, kuriose visiškai ištirpo cukrus. Nežinau, ar su neištirpusiu cukrumi keksas gautųsi toks pats).
Kitame dubenyje sumaišome miltus, cinamoną, muskato riešutą, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Įmaišome kapotus šokoladą, riešutus ir džiovintas vyšnias.
Įmaišykite sausus produktus į kiaušinių mišinį.
Kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame tešlą, išlyginame paviršių.
Kepame apie 45 – 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus 🙂
Receptas iš “Smitten kitchen”.
Aš ir praėjusią vasarą kepiau tą patį 🙂 prisimenu, kad visiems labai patiko 🙂
Ir pas mus visiems patiko. Buvo svečių, tai labai greitai dingo 🙂
Juk užėjau ir neatpažinau! Labai jau gražūs pasikeitimai 🙂
O, pagaliau leido pakomentuot, nes iki tol metė, kad mano el. paštas įvestas neteisingai.
Tai va, pavėluoti sveikinimai su atsinaujinusiu blogu 🙂
Renata, smagu, kad patiko, užsuk dažniau 🙂
Jurga, ačiū 🙂 Tikiuosi, daugiau nebus problemų su komentavimu 🙂
Viktorija, labai gražios nuotraukos 🙂
Asta, ačiū 🙂 Smagu tai girdėti! Ypač iš tavęs 😉
Cukinija yra gėris. Kepiau keksiukus su šia universalia daržove, puiki tekstūra gavosi, mmm.
Sutinku, tikras gėris 🙂 Tokie keksai, keksiukai ne tik labai skanūs, bet ir sveikesni. Ne taip sąžinė graužia valgant, juk daržovės 🙂
O jai vietoj džiovintų slyvų dėčiau šviežias? 🙂
*vyšnių
Šviežioms, manau, prieš dedant reiktų ištraukti kauliukus ir užbarsčius cukraus šiek tiek palaukti, kad išsiskirtų sultys. Galima ir šiek tiek apvirti. Nes kitaip pyragas gali tapti per daug šlapias 🙂