Dar vienas, žadėtas receptas su cukinijomis 🙂 Manau, ne vienas iš Jūsų kepate panašius blynelius, bet šitie šiek tiek kitokie, nes su jogurtu. Seniai pastebėjau, kad blyneliai, kurių tešloje yra jogurto, gaunasi daug minkštesni ir puresni. Dabar, pabandžiau ir žinau, kad cukinijų blyneliams jis irgi puikiai tinka 🙂
Dviem porcijoms reikės:
- apie 150 g cukinijos
- 250 g natūralaus jogurto
- 1 puodelio miltų
- 2 kiaušinių
- 3 v. š. cukraus
- 1/2 a. š. vanilinio cukraus
- 1/2 a. š. sodos
- žiupsnelio druskos
- 3 v. š. aliejaus
Išplakame jogurtą su kiaušiniais. Cukiniją sutarkuojame smulkia burokine tarka, įmaišome į kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, druską ir sodą. Po truputį supilame miltus į kiaušinių mišinį. Gerai išmaišome (tešla turi gautis grietinės tirštumo, jei cukinija labai vandeninga, gali prireikti daugiau miltų). Įpilame į tešlą aliejų, išmaišome.
Keptuvę įkaitiname ant nedidelės ugnies. Dedame po šaukštą tešlos į keptuvę (aš naudoju šaukštą salotoms maišyti, jis didesnis, todėl ir blynai gaunasi didesni ir man gražesni). Kai blynas pasidengia burbuliukais, apverčiame ir dar minutę pakepame kitą blyno pusę.
Skanaus 🙂
Atrodo labai skaniai! O soda nesijaučia, nes kaip matau jos nenugesini?
Aš kartą bandžiau improvizuotai kepti blynus su jogurtu, tai jie man guminiai gavosi 🙂 Reikės pabandyti pagal Tavo receptą 🙂
Ačiū, Vilma 🙂 Sodą nugesina jogurtas, to užtenka, kad jos skonio nesijaustų.
Būtinai išbandyk, nes čia mano mylimiausi blynai. Kai neturiu cukinijų, kepu pagal šį receptą – http://receptumedis.lt/wordpress/2010/07/jogurtiniai-blynai-su-bananais/
Tikiuosi, patiks! 🙂