Pas mus namie, burokėlius mėgstu tik aš, todėl ilgai dvejojau, ar dalyvauti dar vienoje “Languotos prijuostės” temoje. Bet paskui sumasčiau dalyvauti. Kelias dienas per savaitę pusryčiauju viena, todėl galiu sau leisti tokį prabangų ir neįtinkantį kitų skoniui patiekalą. Labiausiai jame man patiko keptas ožkos sūris… Jo idėją, nusižiūrėjau kažkur internete, iš jos ir gimė puikios salotos. Tikslių proporcijų nerašysiu. Kokius produktus labiausiai mėgstate, tokių ir dėkite daugiausiai 😉
Salotoms reikės:
- Iceberg salotų lapų
- marinuotų burokėlių
- fetos sūrio (nepjaustyto)
- maltų džiūvėsėlių
- kiaušinių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus
Salotų lapus suplėšome ir išdėliojame ant lėkštės. Ant salotų padedame marinuotus burokėlius.
Fetos sūrį supjaustome norimais gabaliukais (tokiais, kad būtų patogu volioti džiūvėsėliuose ir kepti). Išplakame kiaušinį, į jį merkiame sūrio gabaliukus, vėliau juos apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame iš abiejų pusių.
Išverdame kiaušinį be lukšto. Tam į vandenį, kuriame virsime kiaušinius, įpilame kelis šaukštus acto. Kai vanduo užverda, mentele padarome puode sūkurį ir į jo vidurį įmušame kiaušinį. Uždengiame puodą ir verdame 3 minutes. Išimame kiaušinį su kiaurasamčiu.
Dar šiltus sūrį ir kiaušinį padedame ant burokėlių, apibarstome druska, pipirais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Skanaus 🙂
>Oooooo, tokius pusryčius pasidaryti – jau aukštasis pilotažas. Linkiu šaunios dienos po tokių šaunių pusryčių
>mMmmmmm….
>Ooo… išsisaugau šitą receptą 🙂 Aišku, kiaušo taip tikrai neišvirsiu, pasitenkinsiu skystai virtu, bet tikrai bandysiu artimiausiu metu.
>Dalia, ačiū už linkėjimus 🙂 Iš tikrųjų, nesudėtingai tie pusryčiai gaminami, tik sūris spėjo atšalti, kol fotografavau… 🙂
Laura, tikrai labai skanu buvo 😉
Jurga, smagu girdėti 🙂 Man kiaušinio virimas be lukšto irgi buvo baubas, bet dabar dažnai taip darau. Visiškai nesudėtinga, net greičiau gaunasi 🙂
>Šitokie pusryčiai ir man būtų kažkas toookio, atrodo super skaniai. Aš šiaip kartais išsikepu kiaušinį, tai dažniausiai su virtais tarkuotais burokėliais valgau – man skaniausiai dera. O čia dar su sūūūriu.. fantastika, kaip skanu turėtų būti 🙂
>Asta, aš dažnai pusryčiams valgau virtą kiaušinį su burokėliais. O šios salotos, toks rafinuotas šio puikaus derinio pavyzdys, kurį ne gėda ir kitiems parodyti 🙂
>Pamėginau vakar išsivirti kiaušinį be lukšto. Ir man pavyko! Negalėjau tuo patikėti. :))))
>Smagu, kad pavyko 🙂 Virimas bet lukšto skamba sudėtingiau negu yra iš tikrųjų 🙂
Išbandžiau su savo turimais produktais. Vietoj iceberg salotų naudojau špinatus, vietoj marinuotų burokėlių – virtus. Salotas papildomai apšlakščiau citrinos sultimis. Skanu 🙂
Justina, smagu, kad patiko eksperimentas. Ir dar smagiau, kad pasidalinai įspūdžiais 🙂