Kažkada gyriausi, kad gimtadienio proga, gavau dovanų kvietimą į “Kulinarijos studijos” kursus. Jau senų seniausiai ten buvau, spėjau namie dar kartą pasigaminti išmoktus patiekalus, bet niekaip nespėju su Jumis pasidalinti. Vis atsiranda kiti receptai, kuriais noriu pasidalinti kuo greičiau 🙂
Labai džiaugiausi, gavusi šią dovaną. Bet kaip sunku buvo išsirinkti kursus… Visi buvo labai įdomūs, norėjosi aplankyti kiekvienus. Bet galų gale, išsirinkau itališkos virtuvės pamokėles, kurias vedė virtuvės šefas Darius Dabrovolskas. Laikas prabėgo labai greitai ir maloniai. Gaminome salotas, karštą patiekalą ir desertą. Labiausiai kursai man patiko tuo, kad kiekvienas receptas turėjo kažką įdomaus. Pavyzdžiui, salotoms reikėjo paruošti šviežią artišoką. Manau, retas tuo užsiimtų namie. Buvo labai įdomu ir keista, kad iš tokios gražios ir didelės gėlės liko tik penketas valgomų gabaliukų 🙂
O smagiausia tai, kad virtuvės šefas Darius maloniai leido man pasidalinti su Jumis jo sukurtais receptais. Šiandien dalinuosi salotų receptu, vėliau bus ir kiti 🙂
Vienai porcijai reikės:
- saujos gražgarsčių (aš nuo savęs dar pridėjau Iceberg salotų)
- kelių gabaliukų gorgonzolos sūrio
- 1 pomidoro
- 3 geltonų vyšninių pomidorų (gaminau su raudonais)
- šviežio arba marinuoto artišoko
- kelių žaliųjų alyvuogių
- kelių juodųjų alyvuogių
- 1 česnako skiltelės
- alyvuogių aliejus
- 2 v. š. balzaminio acto
- druskos, pipirų, čiobrelių
Jei salotas gaminame su šviežiu artišoku, jį paruošiame. Nulupame kietuosius lapus, nupjauname kotą, išimame daržovės viduje esančius pūkelius. Likusią dalį supjaustome skiltelėmis ir apkepame keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus, sutrinta česnako skiltele ir prieskoninėmis žolelėmis. Jei naudojame marinuotus artišokus, juos tiesiog supjaustome norimais gabaliukais.
Į lėkštę dedame salotas, skiltelėmis pjaustytus pomidorus, alyvuoges, artišokus, sūrį. Du šaukštus alyvuogių aliejaus sumaišome su tokiu pačiu kiekiu balzaminio acto ir užpilame ant salotų.
Skanaus 🙂
>vakar nusipirkau artišoką, šiaip, be jokio plano 🙂 gražus man jis ir tiek 🙂 ir kaip tyčia receptą su artišoku įdėjai 🙂
>Asta, telepatija :))) Man artišokas irgi labai gražus, galėčiau vietoj gėlės į vazą merkti 🙂
>Pasižiūrėjau nuorodą kas tas artišokas, nes pavadinimas daug kur girdėtas bet tikrai nenaudojau ir realiai kas tai yra nežinojau 🙂
>Medeja, tiesą pasakius, ir aš nebuvau jų ragavus iki kursų. Kai gaminau salotas namie, pirkau marinuotus artišokus. Man patiko 🙂
>Supratau, kad laikas man eit pasigamint pietus, nes pavaikščiojus po kelis blogus, taip apetitas sukilo…:D
Aš ir dar neragavus artišoko, bet tikiu, kad jis labai skanus:)
>Ineta, artišokas iš tikrųjų, nėra labai išreikšto skonio. Jis gurmanų vertinamas labiau už tai, kad labai maža jo dalis valgoma (čia ne aš tokia protinga, per kursus sakė 🙂 Bet man jo skonis patiko 🙂