Mano lentynoje apsigyveno nauja knyga (ačiū sesei ir I.) – “Viskas iš faršo. 100 patiekalų su malta mėsa ir žuvimi”. Puiki knyga, mane labiausiai sužavėjo tuo, kad sudaryta Lietuvoje, visi joje esantys receptai išbandyti ir pritaikyti lietuviškam skoniui bei parduotuvių asortimentui. Egzotiškų patiekalų joje nerasite, bet puikių idėjų pietums tikrai daug. Įdarytos bulvės – receptas, kurio nuotraukos puikavosi ant viršelio. Patiekalas paprasta ir skanus. Tiesa, antrą dieną bulvės buvo kiek sausokos, todėl geriausia ruošti tiek, kiek suvalgysite per vieną kartą.
Keturioms porcijoms reikės:
- 8 – 10 vienodo dydžio bulvių
- 500 g maltos veršienos
- aliejaus
- 1 svogūno
- 3 v. š. grietinėlės
- 50 g sviesto
- pipirų, druskos, mėgstamų prieskonių
- maltų rozmarinų
Bulves nulupame, perpjauname pusiau ir išskobiame vidų. Pabarstome mėgstamais prieskoniais, druska.
Maltą veršieną sumaišome su grietinėle, smulkiai supjaustytu svogūnu, paskaniname rozmarinais, pipirais ir druska. Paruoštu faršu pripildome bulvių dubenėlius. Juos sudedame į aliejumi apšlakstytą kepimo indą. Ant kiekvienos bulvės uždedame po gabaliuką sviesto.
Į kepimo formą įpilame šiek tiek vandens, uždengiame folija arba dangčiu ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Foliją nuimame ir kepame dar 15 – 20 minučių.
Skanaus 🙂